4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Komisyon, olayları araştıracak

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi 5 milletvekili, bir süre önce çeşitli şiddet olaylarının yaşandığı Hakkari ve ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere Van'a geldi.

Komisyon Başkanı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış'ın yanı sıra AK Parti Batman Milletvekili Nezir Nasır, AK Parti Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ahmet Ersun ve CHP Gaziantep Milletvekili Ahmet Yılmaz, THY'nin tarifeli uçağıyla saat 11.10'da Ankara'dan Van'a geldi. Heyet üyeleri, Van Ferit Melen Havaalanı'nda Van Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt tarafından karşılandı.

Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, VİP salonuna girişinde gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, Hakkari bölgesinde 3-4 gün kalacaklarını belirtti. Elkatmış, önce Şemdinli İlçesi'ne daha sonra Yüksekova İlçesi ile Hakkari il merkezine geçeceklerini ifade ederek, "Orada ne olaylar yaşandı, nasıl oldu, nasıl gelişti bunları araştıracağız. Daha sonra bir rapor hazırlayacağız" dedi.

VİP salonunda çay içen Elkatmış ve beraberindeki heyet, daha sonra öğlen yemeği için şehir merkezine geldi. Heyet üyelerinin, yemeğin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne geçmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?