4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kömür dağıtımında izdiham

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan kömür yardımında izdiham yaşandı. Dağıtım merkezine çağrılan polis ekipleri, kalabalığı megafonla uyararak sıraya geçmelerini sağladı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla ara verilen muhtaç ailelere kömür dağıtımı, bugün yeniden başladı. Sabahın erken saatlerinde kömür almak için dağıtım merkezine gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, aşırı yoğunluktan dolayı izdiham yaşandı. İşlemleri güçlükle yapan görevliler, çareyi polis çağırmakta buldu. Kömür dağıtım merkezine gelen polis ekipleri, vatandaşları sıraya koyarak görevlilerin işlemleri daha hızlı ve rahat etmesini sağladı.
Sabahın erken saatlerinde kömür almaya gelen ve uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların bazıları, SYDV'nin bu yıl kömürü evlere teslim etmesi uygulamasını eleştirdi. Vatandaşlar, bir kamyona çok sayıda vatandaşın kömürü konularak evlere dağıtıldığını, bunun ise kargaşaya sebep olduğunu belirterek daha önce yapıldığı gibi kendi imkanlarıyla kömürleri almak istediklerini belirtti. Kimi vatandaşlar ise maddi imkanları elvermediğinden eve teslim uygulamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtilerek, aksi görüşü savunanlarla tartıştı.

SYDV kömür dağıtım merkezi yetkilileri, yaşanan kalabalık ve izdihamın kendilerinden değil, biran önce kömürlerini alabilmek için merkeze akın eden vatandaşlardan kaynaklandığı belirtildi. Yetkililer, kömür alamaya gelen vatandaşların uyacakları kuralları açıklarken, "Kömür almak için önce şahsi müracaatların yapılması esastır. Eğer fiş sahibi hasta ya da il dışında ise aile bireylerine nüfus kayıt örneğiyle birlikte imza karşılığı verilir. Aksi takdirde komşu ya da arkadaş aracılığıyla kimseye verilmez" dediler.

Bu arada, SYDV'nın bu yıl her birine 1.5 ton olmak üzere 13 bin 371 fakir aileye evlere teslim edilmek üzere kömür yardımı yaptığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 16:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?