4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kömür izdihamı

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dağıtılan kömür yardımında izdiham devam ederken, sabahın erken saatlerinde kömür almaya gelen vatandaşlar aşırı soğuğa karşı ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte kömürlerini biran önce almaya gelen vatandaşların dağıtım merkezine akın etmesi, uzun kuyruklar oluşmasına ve izdiham yaşanmasına sebep oluyor. Sabahın erken saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan kömür dağıtım merkezine gelen vatandaşlar, havaların soğuk olmasından dolayı çevreden topladıkları karton parçalarını yakarak ısınmaya çalışıyor.

Gün geçtikçe yoğunluğun artmasından dolayı dağıtım merkezine çağrılan Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri, kalabalığı sıraya sokmakta zorluk çekiyor. Kömür dağıtımında yaşlı ve sakatlara öncelik verilirken, bazı vatandaşların bu uygulamanın haksız olduğunu savundu. Vatandaşlar ise soğuk havaların başladığını, bu yüzden kömürlerini biran önce almak için uğraştıklarını söyledi. Yaklaşık 200 metreyi bulan kuyruğun düzenini polis ekipleri tarafından sağlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 14:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?