4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Köye fabrika kurdu

Van Merkeze 70 km uzaklıkta 80 hanenin bulunduğu Çakırbey köyüne Avize fabrikası kuran genç girişimci Ecevit Birici, 12 yıl boyunca İstanbul da çalıştı avize fabrikasından ayrılarak fabrikanın benzerini köyünde kurdu.

AHIRDI FABRİKA OLDU

Avize fabrikasını kurabilmek için yer bulmakta zorlanan genç girişimci Ecevit Birici, köyünde içinde hayvanların bulunduğu ahırı boşaltarak ahırı fabrikaya dönüştürdü. İlk etapta 4 adet avize taşı işleme Makinası ve cam fırını ile işe başlayan Biricinin kurduğu fabrika 32 aileye ekmek kapısı oldu. Köyde bulunan ahırı boşaltarak fabrikaya dönüştüren Ecevit Birici,”Gelecek yıl fabrikayı büyüterek 80 haneli köylerinde her aileden bir kişiyi işe alacaklarını” söyledi.

TEK SORUN YOLLARIN KAPANMASI

Siparişleri yetiştirilemediği ahırdan bozma köydeki fabrikanın önünde tek engel kışın yolların kapanması. Kışın yollar kapanınca ürettikleri avizeleri pazarlamada büyük sorunlar yaşadığını belirten Ecevit Birici,” Ürettiğimiz avizeleri İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz . Kışın yollar kar nedeni ile kapanınca üretilen avizeler elimizde kalıyor” dedi.
Köyündeki gençlerin iş sahibi olmaları için 50 milyarlık sermaye ile işe başladığını belirten Ecevit Birici, Tüm girişimcileri doğdukları mekanlara yatırım yapmaya davet etti.

HİKMET BAKAN
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 14:48:03
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 17:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali yılmaz IP: 81.214.76.xxx Tarih : 15.10.2005 23:18:27
arkadaşımızı kutluyorum keşke aynı duyarlılığı vanlı iş adamları da göstebilse istanbul vb yerlerde milyarlarca lira harcayarak yaptıkları kokteyllerin yerine memleketlerine bu ve benzeri yatırımlar yaparlarsa vanda işsiz kalmaz aynı şey bürokratlarımız için de geçerli ECEVİT ARKADAŞ SENİ GÖNÜLDEN KUTLARIM BASARILARININ DEVAMINI DİLERİM AZMİN ELİNDEN HER ŞEY GELİR