4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kurt koyunlara bekçilik yapıyor

Van'da yaşayan Necat Arap, 6 ay önce dağda bularak sahiplendiği kurdu, evinin bahçesinde 2 koyun ve kangal köpeğiyle birlikte yaşamaya alıştırdı.

Tarım İl Müdürlüğü'nde çalışan ve 6 çocuk sahibi olan Arap, 6 ay önce merkeze bağlı Kavurma Köyü'nde avlanırken kurdu gördüğünü belirtti. İlk önce kurdu vurmayı amaçladığını belirten Arap, kurdun iki gündür köyde gezdiğini ve hiç kimseye zararı olmadığını köylülerden duymasıyla vurmaktan vazgeçtiğini söylüyor.

Hayvanlarla uğraşmayı çok sevdiğini ifade eden Arap, çeşitli havyanları evinde sürekli beslediğini, ancak kurdun çok farklı yönlerini olduğunu savunuyor. Yavru kurdu sahiplenerek evine getirdikten sonra evinin bahçesindeki ahırda iki koyun, bir kangal köpeği, kümes hayvanlarıyla birlikte yaşadığını anlatan Arap, kurdu evine getirdiği ilk zamanlarda bazen kurdun koyunlara ve kümes hayvanlarına saldırdığını, ancak zamanla birlikte evcilleştiğini ifade etti. ''Kurdu ilk zamanlarda et ve sütle besliyorduk. Ancak zamanla masraflı olması nedeniyle çocuklar ekmek ve yoğurda alıştırdılar. Kurdu çok isteyen olmasına karşın ben vermedim. İlk zamanlarda çevremdeki insanlar korkuyordu. Ancak kimseye zarar vermiyor. Çocuklarım gün boyunca kurtla birlikte." diyen Necat Arap, kurt ve koyunların dostça yaşadığını dile getirdi.

Her ay düzenli olarak muayenesi yaptırılan kurdun bir de sağlık karnesi var. Kurt, köpek ve koyun dostluğu Van'da vatandaşları şaşırtırken kurdunun gözleri de Van kedisini aratmıyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?