4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kuşların esrarlı ölümü

Van gölü kıyısında bulunan sazlıklarda binlerce kuş,henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı ölüyor. Alınan bilgilere göre Van’ın Erciş ilçesinde bulunan sazlıklarda binlerce yabani kuşun bulaşıcı hastalıktan dolayı telef olduğu iddia edilirken,vatandaşlar yetkililerin konuya duyarsız kalmalarına tepki gösteriyorlar.

Vangölü sahili Erciş kalesi civarındaki sazlıklarda binlerce kuş leşininin bulunduğunu söyleyen vatandaşlar,ölümlerin Çin’de görülen kuş gribi hastalığına benzer bir hastalık olabileceğinden dolayı tedirginlik yaşadıklarını dile getirdiler.

Onlarca kuş türünün bulunduğu Erciş sazlıklarının adeta kuş cennetini anımsattığını ifade eden vatandaşlar,flamingo,kılıç,gaga,angıt,suna,turna,çıkrıkçı,bıldırcın,martı gibi kuşların bulunduğu sazlıklarda flamingo dışındaki hayvanların belirlenemeyen bir hastalıktan dolayı göz göre göre öldüklerini ama bu duruma bir anlam verilmediğini belirttiler.

Van çevre il müdürü Hüseyin avcı ise,kuş ölümleri ihbarını alır almaz leşleri Van yüzüncü yıl üniversitesi veteriner fakültesine araştırılmak üzere gönderdiklerini söylüyor.

VALİ KUŞ ÖLÜMLERİNE KARŞI ÖNLEM ALINDI

Vangölü kıyısında toplu kuş ölümlerinin ardından Van valiliği halkı uyardı. Uçmayan kuş türlerinin tüketilmemesini gerektiğini söyleyen ve avcıları kuşlara karşı duyarlı uymaya davet eden Van Valisi Niyazi Tanılır,araştırma sonuçlarının sonuçlanmasına kadar kuş avlanmalarının hastalık veya değişik nedenlerle halsiz düşen ve uçmayan ölen hayvanların tüketilmemesini belirtti.

HİKMET BAKAN
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 12:25:51
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 14:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?