4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Levent Kırca Van'da film çekecek

Film çekmek için Van'a gelen ünlü sanatçı Levent Kırca, Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret etti.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret eden Kırca, filmin içeriği hakkında kısaca bilgi verdi. Filmin ana temasının, bu bölgede büyük zorluklar içinde okuma mücadelesi veren bir genç kızın hayat hikayesi olduğunu belirten Kırca, sıkıntılara rağmen istenildiğinde okunularak bir yerlere gelinebileceğini vurguladı. İstanbul dışında ilk kez bir filmi Van'da çekmelerinin sebebini ilin coğrafik güzelliklerine bağlayan Kırca, Vali Tanılır'ın kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Vali Tanılır da, Levent Kırca'nın Van'da eğitim gibi önemli bir konuyu filme konu etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tanılır, "Bölgede kız çocuklarının eğitimine önemle vurgu yapmak lazım. Bu yıl 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla çok iyi mesafeler alındı. Ama atılacak daha önemli adımlar var. Bu bölgede kız çocuklarının okutulmaması gelenekler ile sosyal ve ekonomik yapıdan kaynaklanmaktadır. Bunları da el birliğiyle aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Sıcak bir ortamda geçen görüşme sonrasında Vali Tanılır, Levent Kırca'ya Van'ın tanıtımıyla ilgili broşürler hediye etti. Tanılır, Kırca'ya film çekimi sırasında her türlü desteği vereceğini belirterek, başarılar diledi.

Bu arada, İstanbul dışında ilk kez bir film çekmek için Van'ı tercih eden Levent Kırca, "Tek Celse" ismini verdiği 2 saatlik filme dün Muradiye İlçesi'nde başladı. 10. Altın Portakal Uluslararası Kısa Film ve Video Yarışması'nda birinci olan Levent Kırcan'nın oğlu Oğulcan Kırca'nın yönetmeliğini yaptığı filmde, özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Olacak O Kadar' komedi dizisinde yer alan 25 sanatçının da rol alacağı bildirildi. Tüm masraflarını Levent Kırca'nın karşılayacağı filmin, 25 gün sonra sinemalarda gösterime gireceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?