4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Mikro Kredi Proje Birimi'ne ziyaret

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Mikro Kredi Proje Birimi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman'dan sonra Van'da da kurulan kredi biriminde hazırlıklar son aşamaya geldi. Önceki gün Vali Tanılır'ın başkanlığında kurucular kurulunun yaptığı ilk toplantının ardından, proje birimindeki görevliler, dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallelerde alan taramasına başladı.

İl Özel İdaresi'nden 50 bin YTL ile destek sağlayan Vali Mehmet Niyazi Tanılır ve Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Hacıbekir Caddesi Vali Konağı Karşısı'ndaki Özel İdare İş Hanı'ndaki mikro kredi proje birimini ziyaret etti. Diyarbakır Mikro Kredi Proje Danışmanı Yılmaz Akıncı ve Van Mikro Kredi Proje sorumlusu Ayşe Demir'den çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tanılır, projenin Van'da dar gelirli ailelere istihdam alanında iyi bir imkan olacağına inandığını belirterek, bu projenin biran önce hayata geçmesine büyük önem verdiğini dile getirdi.

Tanılır, geçtiğimiz günlerde Hakkari'ye gitmek için Van'a gelen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da konu hakkında bilgi aktardığını ve projenin de Sayın Başbakan tarafından memnuniyetle karşılandığını kaydetti. Mikro Kredi Projesi'ni finanse edecek ve "Kadın Girişimciliğini Destekleme Derneği"ni kuracak olan sivil toplum kuruluşları ve oda temsilcileriyle yapılan toplantıdan da destek sözü aldıklarını anlatan Tanılır, proje görevlilerinden de bu konuya önem vermelerini istedi.

Projenin uygulandığı illerdeki başarı oranını ve ekonomik katkılarını Vali Tanılır'a anlatan Diyarbakır Mikro Kredi Proje Danışmanı Yılmaz Akıncı, Van'da da bu projenin başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Projenin en önemli amacının yoksul, parası olmayan insanların sürekli sadaka ve bağışlara alışmasını önlemek olduğuna işaret eden Akıncı, "Amacımız insanlarımızın kendi kapasiteleri oranında üretime yönelik çalışmalarda bulunmalarını sağlamaktır. Projeyle yoksul insanlara şans tanımakta, yoksullara ileriye yönelik umutlu bakmak için destek olunmaktır. Şöyle ki ilk yıl 500 YTL alan bir yoksul üye taksitlerini düzenli ödemesi ve haftalık toplantılara zamanında katılması halinde bu kredi bir sonraki yıl artırılabilecek. Böylelikle yoksul insanlar işlerini genişletme fırsatı bularak diğer yoksullara da örnek olacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 10:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?