4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Minibüsler eylem yaptı

İl Trafik Komisyonu tarafından Şubat ayında alınan karar doğrultusunda ilçe ve köy minibüslerinin şehir merkezinden çıkarılarak otogara alınmasına tepki gösteren İlçe Minibüsleri, bu kararı protesto etmek için kontak kapattılar.

Minibüslerin otogara alınmasına tepki gösteren minibüsçüler, bu sıkıntının giderilmesini istediler. Yolcularında bu konuda sıkıntılar yaşadıklarını belirten minibüsçüler, kendilerine şehir merkezinde uygun bir alanda yer verilmesini istediler. Minibüsçüler yolcularının da bu konuda sıkıntı yaşadığını anlatarak, eylemlerinin sıkıntılarına bir çözüm bulununcaya kadar devam edeceğini bildirdiler.

Özalp minibüsçülerinin başlattığı eyleme Gevaş minibüsçüleri de destek verdi. Emniyet Müdürlüğünün kavşağından şehir merkezine gelen arabalara trafik ve belediye trafik memurları tarafından cezaların kesildiğini belirten Gevaş Minibüsçüleri, bu durumun devam etmesi halinde kendilerinin de eylem kararı alacaklarını açıkladılar.

Özalp durağında yazıhane sorumlusu olan Oktay Kayaalp ve Harun Baykan, Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan ilçe ve köy minibüsçülerinin otogara alınmasından sonra yolcuların sıkıntılarının çok büyük oranda arttığını söylediler. Şu anda Özalp hattında 12 ve 38 nolu kooperatiflere bağlı 220 aracın bulunduğuna dikkat çeken yazıhane sorumluları, beklemek zorunda kaldıkları otogarın kapasitesinin çok yetersiz olduğunu dile getirdiler. Tüm ilçe ve köy minibüslerinin otogarda tutulmasının imkansız olduğunu söyleyen sorumlular, "İl Trafik Komisyonu tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Bu kararda yeni bir otogar yapılıncaya kadar ilçe ve köy minibüsleri şehir merkezinde yolcu taşımacılığını yapmak için 2 bulunduracaktı. Ancak belediye son iki gündür şehir merkezine gelen minibüsçülere ceza kesiyor. Biz bundan dolayı iki gündür Özalp minibüsçüleri olarak Özalp'ta kaymakamlığın önünde kontak kapatma eylemini yapmaktayız" dedi. İsmini vermek istemeyen yolcular ise "Belediye ile minibüsçüler arasında yaşanan sıkıntılar bizlere mal ediliyor. Bundan dolayı biz iki gündür Özalp'a gidemiyoruz. Biz iki tarafın anlaşarak bu sorunu çözmesini bekliyoruz" şeklinde konuştular.

Gevaş minibüs şoförleri ise, Belediyenin yaptığı bu uygulamadan bir an önce vazgeçmesini isteyerek şunları söylediler. Minibüsçü Nazmi Nihal "Belediye başkanlığının yaptığı bu çalışma bizlere hakarettir. Acil işleri olan yolcular oluyor. Bunları otogara bırakmak zorunda kalıyoruz. Otogara gitmediğimiz zamanda polis ve zabıtalar tarafından araçlarımıza ceza kesiliyor. Otogarın kapasitesinin az olmasından dolayı yerde bulamıyoruz. Vatandaşlar otogarda perişan oluyorlar. Belediye yetkililerine 4 defa itiraz ettim. Otobüsler düzenli olarak yolcu almıyorlar. Bizim yerimiz tapulu, ama giremiyoruz. Bu konuda acil çözümler bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Hikmet bakan
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 14:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?