4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Müteşebbis Heyeti toplandı

Van'da Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, Vali Mehmet Niyazi Tanılır başkanlığında toplandı.

Valilik salonunda yapılan ve OSB Müteşebbis Heyeti üyelerinin katıldığı 2005 yılının son olağan toplantısında, gündemdeki maddeler görüşüldü. Toplantının gündem maddelerinden olan yeni üretime geçecek firmaların arsa talepleri değerlendirildi.

2. etapta arsa talebinde bunan 4 firmanın yetkilileri, müteşebbis heyeti tarafından toplantının yapıldığı odaya çağrılarak, yapacakları yatırımlarla ilgili bilgi verdi. 3 firmaya yeni yer tahsisi için yönetim fikir birliğine varırken, 1 firma yetkilisinin gelmemesi üzerine projesiyle birlikte Ocak ayında yapılacak toplantıda görüşülmesi kararlaştırıldı.

OSB Müteşebbis Heyeti, tahsis edilecek arsayı alacak firma yetkililerine 20 gün içinde sözleşme yapılmasını, aksi takdirde talebin reddedileceği uyarısında bulundu. Müteşebbis heyeti, gündemdeki diğer maddeler olan OSB'nin ağaçlandırılarak çevre koruma bandının yapılması ve Organize Sanayiciler Derneği (ORSAN) yönetiminin dernek odası talebini değerlendirdi.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinden sonra Vali Tanılır, 1. ve 2. etaptaki ve şimdiye kadar işyeri açma ruhsatı olmayan firmalara müracaatlarını yaptırmaları konusunda OSB Müdürlüğü tarafında tebligat çıkarılması talimatını verdi. Müteşebbis Heyeti üyeleri, ayrıca 1. ve 2. etapta arsa tahsisi yapılmasına karşın üretime geçmeyen firmaların 31 Aralık 2005 tarihine kadar yerinde inceleme yapılarak tespit edilmesi ve belirlenen tarihte üretime geçmeyen firmaların sözleşmelerinin feshedilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada, aidatlarını ikazlara rağmen ödemeyen firmalar hakkında icra takibi başlatılması ve OSB'nin giriş kapısının modern bir şekilde yapılarak üretim yapan firmaların isimlerinin reklam bedeli karşılığında yazdırılması görüşüldü.

Yaklaşık 1.5 saat süren toplantıda, 2006 yılının ilk toplantısının Ocak ayında yapılması kararı alındı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 22:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?