4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğrencilere giyim yardımı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı'nın katkılarıyla 12 okulda eğitim gören 600 fakir öğrenciye giyim malzemesi yardımı yapılıyor. İlk olarak VATSO'nun kardeş okul ilan ettiği Şehit Öğretmen Mehmet İzdal İlköğretim Okulu'nda başlayan dağıtım çalışmaları için tören düzenlendi.

Törende, VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından 70 fakir öğrenciye mont ve kışlık ayakkabıdan oluşan giyim paketleri dağıtıldı. Giyim malzemesi dağıtımından sonra bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yardımların tutarının 20 bin YTL olduğunu ve paranın 15 bin YTL'sini TOBB, geri kalanını ise kendileri tarafından karşılandığını söyledi.

Eğitime destek olarak her yıl geleneksel hale getirdikleri yardımlarının süreceğini ifade eden Kandaşoğlu, imkanları dahilinde okullarda çeşitli yardımlarda da bulunacaklarını kaydetti. Kandaşoğlu, "Yapılan eğitime destek paketlerinde bölgenin ağır kış koşulları göz önünde bulundurarak 600 öğrenciye birer çift kışlık ayakkabı ile birer adet kaban vererek okullarına rahat ulaşmalarına katkı sunmayı planladık. Bu yıl farklı olarak Gürpınar, Özalp, Saray ve Gevaş ilçelerinden de ihtiyaç sahibi birer okul tespit ederek ilköğretim öğrencilerine eğitim destek paketleri ulaştıracağız" dedi.

Eğitim alanında duyarlı olan tüm kesimlerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade eden Kandaşoğlu, tüccar ve sanayici üyeleri adına ve TOBB'un katkılarıyla gerçekleştirdikleri bu destekten duyulan mutluluğu hak ettiklerini belirtti.

Kandaşoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin verdiği kışlık ayakkabıları ve montları giyen öğrenciler, çıkardıkları terlik ve lastik ayakkabıları ise ellerine alarak sınıflarının yolunu tuttu. Kandaşoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Serhat Mahallesi'ne giderek, burada bulunan Gazi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören fakir 36 öğrencinin giyim paketlerini verdi.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 16:09:40
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?