4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Pegasus'tan Van'a sefer

Pegasus Havayolları'nın, 1 Kasım tarihinden itibaren, aralarında Van'ın da bulunduğu 5 ile sefer düzenleyecek olması sebebiyle Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Van'da bir basın toplantısı düzenledi.

Pegasus'un 15 yıldır dünyanın değişik yerlerine turistik seferler düzenlediğini belirten Sabancı, bu tecrübelerini şimdi de iç hatlara taşıyacaklarını söyledi. Uçuş merkezlerini İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı olarak belirlediklerini kaydeden Sabancı, "1 Kasım tarihinden itibaren Türkiye'nin en genç uçak filosuyla Adana, Ankara, Antalya, Trabzon ve Van'a sefer düzenleyeceğiz. Pegasus, Van'a hergün İstanbul-Ankara aktarmalı olarak sefer gerçekleştirecek. Bilet fiyatlarımız ise 65 YTL'den başlayan fiyatlarla olacak" dedi.

Sektöre önemli yenilikler getireceklerini ifade eden Ali Sabancı, "Pegasus 12 adet Boeing 737-800 ve 2 adet 737-400'den oluşan 14 uçaklık tek tip filosuyla Türkiye'nin en genç uçak filosu. Uçaklar ortalama 6.1 yaş ortalamasına sahip. Ülkemizde iç hatlarda kullanılan pek çok uçakta ise 25-30 yıllık geçmiş söz konusu. Pegasus, en geniş tek tip filosuyla, bakım pratikliği açısından geniş bir avantaja sahip.

Türkiye'de yılda 160 milyon kişi seyahat ediyor. Bunların sadece 12 milyonu uçakla seyahat yapıyor. Her yıl bu seyahatte ise yüzde 20 oranında bir artış var. Havayolu şirketleri arasında büyük bir rekabet yaşanacak. Ancak güçlü olan ve kaliteli hizmet veren ayakta kalabilecek. Diğerleri ise ister istemez bu sektörden çekilmek zorunda kalacaklar" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat'ın şirket hakkında kısa bir bilgi vermesinin ardından program sona erdi. Tanıtım toplantısına Van Valisi M. Niyazi Tanılır, Vali Yardımcıları Süleyman Özçakıcı, Osman Ahsen, Haldun Aksalman, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak, Pegasus Havayolları Van Temsilcisi Ömer Türkoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 20:07:34
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 22:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
koray aslan IP: 85.98.242.xxx Tarih : 22.10.2005 16:22:09
van halkı böyle hizmetlerinizden mutluluk duyacaktır...pegasus yöneticileri ama fiyatlarınız öyle olmalıki herkes faydalansın ...saygılar .van seni seviyoruummmmmmm....