4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Rektör Aşkın için soyundu

İzmir'in Bergama İlçesi'ndeki Ovacık Altın Madeni'nde siyanürlü altın çıkartılmasına karşı düzenlediği yürüyüş ve benzeri etkinliklerle tanınan Bergama Çevre Yürütme Kurulu Başkanı Oktay Konyar, bu sefer de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın için Van Adliye Sarayı'nın önünde soyundu.

Konyar, "Herkese lazım olur" diyerek Adalet Sarayı merdivenlerine mum ve Ceza Muhakemeleri Kanunu'nu (CMK) bıraktı. Dün Van'a gelen Oktay Konyar, sabah saatlerinde Adalet Sarayı'nın önüne gelerek, belden yukarı soyunarak çıkardığı elbiselerini Adalet Sarayı önünde park halindeki bir otomobilin üzerine bıraktı. Daha sonra kendisiyle özdeşleşen gözlüğünü, şapkasını ve çantasını takan Konyar, Adalet Sarayı merdivenlerine çıktı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Aşkın'a yapılanların hukuka aykırı olduğunu savunan Konyar, anti-demokratik olduğunu öne sürdüğü uygulamayı tepkiyle karşıladığını ifade etti. Bir yurttaş olarak tepkisini anayasal hakkını kullanmak üzere gösterdiğini kaydeden Konyar, "Görevleri ne olursa olsun, CMK kitabını, bir gün herkese lazım olacak düşüncesiyle buraya bırakıyorum. Yetkililerin okumasını talep ediyorum" dedikten sonra merdivenlerden indi.

Bu sırada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına dönerek "Daha bitmedi" diyen Konyar, park halindeki otomobilin üzerine bıraktığı ceketine yönelerek cebinden birkaç adet mum ve kibrit çıkardıktan sonra tekrar merdivenlere geldi. Konyar, "Ayrıca burası çok karanlık oldu. Aydınlanması için bu mumları veriyorum. Anlamlıdır. Size de lazım olabilir; çünkü bu ülke aydınlık bir ülkedir" dedi.

Konyar, Adalet Sarayı'nda görev yapan polis memurlarına da, "Size de bir gün lazım olur" dedikten sonra elbisesini giymeye başladı. Konyar, daha sonra polisler tarafından gözaltına alınarak Adalet Sarayı'na götürüldü.

Hikmet Bakan
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 13:49:34
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 16:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?