4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sanayi envanteri çıkarılıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) tarafından ortak sanayi envanteri çalışması başlatıldığı bildirildi.
YYÜ Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, Van ve çevresindeki sanayi işletmelerinin sayısı, büyüklüğü, faaliyet alanları, hukuksal, ekonomik ve teknolojik yapıları hakkında sağlıklı bilgi sağlanması amacıyla YYÜ ile Van Ticaret ve VATSO tarafından Van İli Sanayi Envanteri adı altında ortak bir çalışma yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
Açıklamada, YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Rengin Ak başkanlığında araştırma görevlileri M. Akif Arvas ile Barış Kandeğer'den oluşan
akademik ekip ile VATSO arasında oluşturulan ortak çalışma grubunun anketörleri tarafından Van ili ve çevresindeki işletmelere 32 soruluk Envanter Bilgi Formu dağıtıldığı bildirildi. Elde edilen bilgiler ışığında, istatistiksel analizler yapılacağı ve sonuçların kitap olarak yayımlanacağının ifade edildiği açıklamada, çalışmaların halen sürdürüldüğü, kitabın Eylül ayı sonuna dek hazırlanmış olacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 15:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?