4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sela oruç açtırdı

Dün akşam iftar vaktine 5 dakika kala tüm camilerde merkezi sistemle cenaze selası okunması bazı vatandaşlara oruç bozdurdu.

Van’da dün akşam iftar vaktine yakın tüm camilerde merkezi sistemle cenaze selası okundu. Vatandaşlar ise selayı akşam ezanı zannedince erken iftar yaptı. Akşam Ezanından 5 dakika önce tüm camilerde,ölen Van Merkez Beyüzümü Mahallesi Muhtarı Mehmet Eli Urak için cenaze selası verildi. akşam ezanı 17.26 geçe okunurken selanın 17.21 geçe okunması bir çok vatandaşı şaşırttı. Selayı akşam ezanı olduğunu zanneden bir çok vatandaş ezana beş dakika kalan oruç bozdu. Kısa bir süre sonra Van Belediyesinin iftar topunun patlaması ve ardından ezanın okunduğunu fark eden vatandaşlar neye uğradıklarını şaşırdı.

MÜFTÜ İMAMI CEP TELEFONLA UYARDI AMA İŞ İŞTEN GEÇTİ

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İl Müftü Vekili Cüneyt Kulaz," akşam bir yanlışlığın olduğunu belirterek önce ezanın ardından selanın okunması gerekiyordu ancak imam arkadaş önce selayı okuduğu için bir çok vatandaş şaşırarak oruç açtı. Orucunu açan vatandaşların bayramdan sonra bir gün kaza yapması gerekiyor" dedi.


HİKMET BAKAN
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 15:50:42
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?