4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Şemdinli olaylarına avukat

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde önceki gün bir kitapçı dükkanında meydana gelen patlamada adı geçen askeri personellerin vekilliğini alacağını belirten ve bugün uçakla Van'a gelen serbest avukat Mehmet Göçmen, "Suçsuz olduklarını inanıyorum ve inanmasam buraya gelmezdim" dedi.

Sabah saatlerinde Pegasus Hava Yolları'na ait uçakla Ankara'dan Van'a gelen Mehmet Göçmen isimli avukat, üniformalı bir yüzbaşı tarafından Ferit Melen Havaalanı'nda karşılandı. Şemdinli'de yaşanan bombalama olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen askeri personelleri savunacağını söyleyen Göçmen, Şemdinli İlçesi'ne gitmeden önce İHA muhabirinin ısrarlı soruları üzerine henüz yeni geldiğini, konuyu inceledikten sonra bir açıklama yapacağını kaydetti. Şemdinli'den döndükten sonra açıklama yapacağını belirten Göçmen, arkadaşların daveti üzerine geldiğini kaydetti.

İHA muhabirinin, "Bombalama olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen askeri personelin avukatlığını mı yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna karşılık Göçmen, "Evet 2 astsubayın ismi geçiyor. Onların vekilliğini alacağım. Bakalım basındakiler mi doğru, oradakiler mi? Onu araştıracağız. Umarım arkadaşlar suçsuz. Suçsuz olduklarına inanıyorum ve inanmasam buraya gelmezdim" şeklinde konuştu.

Bir süre VIP Salonu'nda bekleyen Göçmen, Türk Hava Yolları'na (THY) ait Ankara-Van seferini yapan tarifeli uçağıyla gelen mülki idare müfettişleri Aydın Doğan ve Yılmaz Aslan ile birlikte tahsis edilen sivil bir minibüsle havaalanının yanında bulunan Filo Komutanlığı'na geçti. Avukat Göçmen ve mülki idare müfettişleri Doğan ve Yılmaz'ın askeri helikopterle Şemdinli İlçesi'ne geçmeleri bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 21:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?