4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sürpriz kilise ziyareti

Hakkari'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret dönüşünde yine sürpriz yaparak, beraberindeki bakanlarla birlikte Akdamar Adası'nda incelemelerde bulundu.

Dün gece sürpriz bir ziyaretle Van'a gelen ve bu sabah sırasıyla Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde, son olarak da Hakkari il merkezinde çeşitli incelemelerde bulunup yetkililerle görüşen ve halka hitap eden Başbakan Erdoğan'ın, Van'a dönüşünde benzer bir sürpriz kararla Akdamar Adası'nı ziyaret ettiği öğrenildi.

Erdoğan ve beraberinde bulunan İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i taşıyan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Skorsky tipi helikopter, Hakkari'den Van'a gelirken beklenmedik bir şekilde Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'na indi. Görevli bekçinin dışında hiçbir yetkilinin bulunmadığı adaya konan helikopterden inen Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, bir süre önce restorasyon çalışmaları başlatılan tarihi Ermeni Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.

Bekçi ile görüşüp sıkıntılarını dinleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kilise çevresinde gezerek, figürleri ve restorasyon çalışmalarını inceledi. Hakkari'den havalanan diğer 2 helikopter, Van Ferit Melen Havaalanı'na inerken, uğurlama törenine katılmak için bekleyen protokol üyeleri Erdoğan'ın içinde bulunduğu helikopteri bekledi. Yaklaşık 10 - 15 dakika sonra piste iniş yapan helikopterden inen Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, ANA uçağına binerek saat 15.15'te Van'dan Ankara'ya hareket etti.

Van'daki yetkililer, Başbakan Erdoğan'ın Akdamar Adası ziyareti konusunda gazetecilerin ısrarlı sorularını cevapsız bıraktı.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 18:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?