4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sürpriz ziyaret

Dün gece sürpriz bir kararla İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekilleri Mustafa Zeydan ve Fehmi Öztunç ile birlikte gelen Van'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah helikopterle Hakkari'ye geçti.

Geceyi, İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne ait sosyal tesislerde geçiren Erdoğan ve beraberindeki heyet, kahvaltının ardından saat 08.00 sıralarında Ferit Melen Havaalanı'na geçti.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'e ait 34 AH 5244 plakalı sivil plakalı makam aracı olan ciple havaalanına geçen Erdoğan'ın sosyal tesisten çıkışı öncesi, kurum binasına gelen Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü çalışanları, sıkı bir üst aramasından geçirildikten sonra içeri alındı. Gazetecilerin kapıda beklediği Erdoğan'ın hava alanına gidişi sırasında, İpekyolu Caddesi gidiş yönünde tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Pistte hazırlanan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait 1, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 2 helikopterle saat 08.10 sıralarında Van'dan ayrılan, Van Valisi Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt tarafından uğurlanan Erdoğan ve beraberindeki heyetin, ilk olarak Şemdinli İlçesi'ne geçmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın, daha sonra Yüksekova İlçesi'ne ve son olarak da Hakkari il merkezine giderek akşam saatlerinde Van'a dönerek ANA uçağıyla Ankara'ya gitmesi bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 10:31:03
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 10:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?