4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Taziye Evi hizmete girdi

Van Belediye Başkanlığı tarafından mahallelerde başlatılan 'Taziye Evi Projesi' kapsamında ilk taziye evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Abdurahman Gazi Mahallesi Akabe Camii yanında bulunan taziye evinin açılışı, Van Valisi M. Niyazi Tanılır ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile çok sayıda mahallelinin katılımıyla yapıldı. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhan Yenigün, belediye olarak taziye evi çalışmalarının ilkini burada bitirerek hizmete açtıklarını ve bunun da Van'da bir ilk olduğunu söyledi.

Abdurrahman Gazi Mahallesi'nden sonra Cevdetpaşa Mahallesi'nde de taziye evi çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekleyen Yenigün, "Amacımız ihtiyaç duyulan tüm mahallelere taziye evi yaptırmak. Kışın taziye evleri olmayan mahallerde, taziye sahipleri yer konusunda zorluklarla karşılaşıyor. Vatandaşlarımız kış aylarında ancak evlerinin tek odasını ısıtabildiğinden, taziyeye gelen misafirler karşısında zor duruma düşüyor. Bundan sonra yaptıracağımız bu taziye evleri ile vatandaşlarımız rahat bir ortamda taziyelerini yapacak ve hiçbir zorlukla karşılaşmayacak. Abdurahman Gazi Mahallesi'nde yaptığımız taziye evi 300 kişilik olup, içinde çay ocağı ve bir taziye evinde bulunması gereken herşey mevcuttur. Abdurahman Gazi Mahallesi halkına hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 22:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Deniz Bile IP: 85.101.72.xxx Tarih : 18.09.2005 01:48:13
Bu çok ama çok komik...İnsanların ölüleri için misafirlerini ağırlamaları gayet doğaldır...Ancak okulları sosyal şartları , her anlamda yetersiz olan daha doğru dürüst yolu olmayan bir ile bunun bir ihtiyaç degil lüks olacağını düüşünüyorum...