4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali Tanılır'a ziyaret

Van'da dünden beri bir dizi incelemede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) milletvekili heyeti ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) heyeti, ayrı ayrı Van Valisi M. Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret etti.

Van Kapalı M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ı ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in başkanlığındaki 4 kişilik heyet, daha sonra Van Valiliği'ne geldi. Tanılır'ı makamında ziyaret eden CHP heyeti, yaklaşık 15 dakikalık basına kapalı görüşmenin ardından açıklama yapmadan valilikten ayrıldı.
CHP heyetinin valilikten ayrılmasının ardından TBB Başkanı Avukat Özdemir Özok ve Van Bölge Barosu Başkanı Avukat Ayhan Çabuk Vali Tanılır'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Özdemir Özok'un açıklamasını, "Sayın valim bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Gerçekten yurdumuzun çok güzel bu şirin köşesine bu nedenle gelmek istemezdik. Daha güzel anılarla güzel şeylerle gelmek isterdik ama sayın parlamenterimiz de az önce açıkladı. Sayın savcımızın..." kelimesinden sonra kesen Vali Tanılır, "Yalnız müsaade ederseniz arkadaşlar görüntü alıyor, çıksınlar" dedi.

Bu sözler üzerine gazeteciler kısa bir görüntü aldıktan sonra dışarı çıktı. Yaklaşık 15 dakika Vali Tanılır'la basına kapalı olarak baş başa görüşen TBB Başkanı Özdemir Özok ve Van Bölge Baro Başkanı Ayhan Çabuk, adliye binasına geçerek burada Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arzu Esin Kotan'a makamında ziyaret te bulundu.

Gazetecilerin içeriye alınmadığı görüşme sonrasında çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yapan Özok, "Kente geldiğimiz için birisi mülki amir, bizim devletimizin buradaki temsilcisi. Şu anda birisi de yargının başı. Her ikisine de ziyaret hakkında bilgi verdik ve bizi son derece iyi karşıladılar. Nezaket ziyaretiydi. Her ikisiyle de karşılıklı konuştuk. Herhangi bir şey yok" diye konuştu.
CHP ve TBB heyetinin, valilik ziyaretinin ardından uçakla Ankara'ya döndükleri belirtildi

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 17:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?