4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali'den amirlere uyarı

Van Valisi Niyazi Tanılır, kendilerine ulaşan şikayetlerde bazı daire amirlerinin kendileriyle görüşmek isteyen vatandaşlarla görüşmediklerini belirterek, "Bu durum devlet-vatandaş kaynaşmasını engellemekte, vatandaşı devletten soğutmakta ve devletin itibar ve prestijini de sarsmaktadır" dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, daire amirleri ile görüşmek isteyen vatandaşların, 'Toplantıda, Valilikte' ve benzeri mazeretlerle sekreterler tarafından vatandaşların geri çevrildiklerini belirten Vali Niyazi Tanılır, hatta vatandaşların bazı dairelerin giriş kapısındaki danışma memurları tarafından geri gönderildiklerinin anlaşıldığını belirtti. Açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşlara hizmet için var olduğunu, hiçbir kamu personelinin kapalı kapılar arkasına kapanarak, vatandaştan koparak ve vatandaşın istek ve taleplerine kulak tıkayarak hizmet yapamayacağını ifade eden Vali Tanırılır şunları belirtti:
"Bu durum devlet-vatandaş kaynaşmasını engellemekte, vatandaşı devletten soğutmakta ve devletin itibar ve prestijini de sarsmaktadır. Hiçbir kamu yöneticisinin böylesine vahim bir sonuca sebep olmaya hakkı ve yetkisi bulunmamaktadır. İsteyen vatandaşlarımızın valilik makamına rahatlıkla ulaşma imkanları varken, daha alt makamlarla görüşememelerinin hoş görülmesi mümkün değildir. Bu nedenle daire amirleri vatandaşların kendileriyle rahat görüşebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapacaklar, sekretarya ve bina giriş görevlilerini bu konuda talimatlandıracaklar, zorunlu sebeplerle görüşmenin mümkün olmadığı zamanlarda gelen vatandaşlara randevu verilmesini sağlayarak daha sonra görüşeceklerdir. Ayrıca daha alt kademelerdeki yöneticilerin de aynı şekilde davranmaları için gerekli talimatları verecekler ve denetleyeceklerdir. Daire amirlerinin bu konudaki uygulamaları da il merkezinde ilgili vali yardımcıları, ilçelerde ise kaymakamlar tarafından denetlenecektir."

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 22:05:40
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 21:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İdris KARAEL IP: 85.98.126.xxx Tarih : 20.10.2005 02:05:51
Sayın Valimizin Bu duyarlılığından dolayı Teşekkür eder yürekten kutladığımı belirtmek isterim.Toplumumuzun kanayan yarasından birine el atmış bulunuyorsunuz. Gerçekten bazı kurum Yetkililerinin kendilerinin layık olmadıkları halde işgal ettikleri makamları devlet vatandaş ilişkilerinin gelişmesi Kaynaşması ve devletin var oluş nedeninin tesisi adına görev yapmaları gerekirken tam bunun aksine bu muhterem zatlar kendi koltuklarının devamını idame ettirmek için haklının vatandaşı ve kamunun hakkını koruyacağına bazılarına iyi görünmek hoş tutmak ve kişilerin memnuniyetleri olsun haksızın, hırsızın, soyguncunun, hortumcunun, suçlunun memnun olması büyük bir gayret delalet hatta hıyanet içinde oldukları bir vakadır. kamu adına görevini yapması gerekenlerin layıkı ile devletin ve vatandaşın menfattlerini yasaların verdiği yetkiyi tarafsız adil ve kamunun menfattine yaralı bir şekilde kullandıkları zaman başrılı olmaları mümkündür.yoksa bir veya birkaç güçlü kişinin yanında olmakla hatırla gönülle yasal olmayan veya yasanın izin vermediği konuları kendi yetkisiymiş gibi göstererek işini görevini savsaklamakla bu gün git yarın gel veya yetkiliyi ardığın zaman ya toplantıda yada mesai satinden önce iş yerini terk ederek erken ayrılaktadır.Bu zihniyette olanlarla hiç bir yere varılmayacağı gibi bu tür yetkillininde ne vatandaşa nede devlete hiç bir faydasının olmayacağı muhakaktır. çöple samanı ayırmak zamanı gelmiştir diye düşünüyorum.Yetki verilen kişi yasalardan almış olduğu bu yetki ile devletin vatandaşı ile arasında hakkaniyeti,hukuku,hizmetin her kesime eşit ve adil olarak yansıtılmasını gözetmekle ve verilen bu görevi en iyi bir şekilde yerine getirmekle sorumlu oldukları utulmamalıdır.Diye düşünüyorum.Sayın Valim belkide çok önemli olan ve kamuoyunun mefattini gerektiren bir çok konu ve sorun ya zamanında size ulaşmıyor yada değiştirilerek yanıltıcı bir bilgi notu olarak geciktirilerek size ulaştığı kanatindeyim. Bu konuda zatı alinizle görüşmek , derdini,meramını,ve hatta kamunun yararına olabilecek konuları bile aktarmak isteyenler sizinle görüştürülmüyor. Bu konuyuda ele alırsanız çok daha iyi olacağı inancındayım.Sizin bir çok konuda duyarlı olduğunuzu bilen birisi olarak bürakrasinin bu keyfiliğine dur diyeceğinize inanır.Çalışmalarınızda başarılar diler van esnaf ve sanatkarlarımız adına saygılarımı sunarım.