4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali'den hastane denetimi

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Van Devlet Hastanesi polikliniklerini denetleyerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Tanılır, hastane başhekiminden muayene yapmak için zamanında polikliniklere gelmeyen doktorların savunmalarını almaları talimatını verdi.

Göreve başladığı günden itibaren kamu kurum ve kuruluşları denetlemeyi sürdüren ve vatandaşlara verilen hizmetlerde gördüğü aksaklıkların giderilmesi için idarecileri sık sık uyaran Valimiz Mehmet Niyazi Tanılır’ın bu seferki durağı yoğun şikayetlerin yaşandığı Van Devlet Hastanesi oldu. İdarecilere haber vermeden sabahın erken saatlerinde sivil bir araçla önce Van Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’ne giden Tanılır, burada muayene olmak için bekleyen vatandaşların sorunlarını dinleyerek, zamanında hizmet alıp almadıklarını sordu.

Acil Servis’te ki doktorlarla da görüşen Tanılır, doktorların mesai saatleri sonrası 400 ile 500 hastaya hizmet ederek, Adli Hekimliği görevlerini de sürdürmeleri sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını aktardılar. Doktorlarla bir süre görüşen Tanılır, hekim sıkıntısının giderilmesi ve Adli Hekimliği’in başka bir yerde hizmet vermesi için ilgili birimlerle görüşeceğini belirtti.

Acil Servis’ten ayrılan Valimiz Tanılır, bu kez Devlet Hastanesi’nin ek polikliniklerine gitti. Hastane Başhekimi Opr. Fuat Sayır’ın da eşlik ettiği Tanılır, koridorlarda bekleyen vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerinden sonra doktorların muayene yaptığı odalara girdi. Doktorların gelmediğini gören ve vatandaşların bu konudaki şikayetlerini dinleyen Tanılır, başhekim Sayır’dan görevine zamanında gelmeyen doktorlar hakkında savunma alınarak kendisine bilgi verilmesini istedi. Başhekim Sayır’a doktorların zamanında görevlerine gelip gelmediklerinin sürekli olarak denetlenmesini de isteyen Tanılır “Doktor ve personelin denetimini yapacak sorumlu başhekim yardımcısı görevlendiriniz. Sizler kendinizi vatandaşın yerine koyun. Bu insanlar sabahın erken saatlerinde gelerek muayene olmak için boynunu büküp doktor bekliyorlar. Vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Çalışmak istemeyen doktor istifa etsin” dedi.

Vatandaşların muayene olmak için ‘Sayın Valim her gece saat:00.3’de geliyoruz’ sözleri üzerine başhekim Sayır’dan bunun sebebini soran Tanılır, “İnsanlarımızın hepsi şehir merkezinden gelerek tedavi olmuyorlar. Köyden veya daha uzak yerlerden gelenler var. Bu sorunu çözmek için telefonla randevu sistemine 1-2 poliklinikte pilot uygulamaya geçiniz. Eğer sorun çıkmazsa diğer poliklinikleri de aynı şekilde randevulu sisteme geçiriniz” dedi.

Hastaneden ayrılan Valimiz Mehmet Niyazi Tanılır, Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu’na da hastanedeki aksaklıkların biran önce giderilmesi talimatını vererek, bu sorunların takipçisi olacağını kaydetti.

HİKMET BAKAN
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 12:41:33
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 12:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?