4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali'den işkence iddialarına yalanlama

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian'da yer alan, Van'da "Kürt ayrılıkçıların" sempatizanı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan bir şahsın birkaç gün sonra cesedinin bulunduğu yolundaki iddiaları yalanladı.

Tanılır, "Biz açık bir toplumuz. Sorunların üzerini örten, bu ülkeye hizmet etmez. Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum" dedi.

Avrupa Parlamentosu heyetinin bir süre önce Van'ı ziyaret eden üyelerinden Richard Howitt, İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesine verdiği demeçte, Van'da askerlerin, "Kürt ayrılıkçıların" ve sempatizanlarının kulaklarını kestiğini ve gözlerini oyduğunu, Eylül ayında sadece Van'da 95 kişinin gözaltına alındığını, "Kürt ayrılıkçıların" sempatizanı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Yusuf Hasan'ın (19) da birkaç gün sonra cesedinin bulunduğunu iddia etti. Mazlum-Der'in de Howitt'e bu konuda destek verdiği ifade edilen Guardian haberinde, terör örgütü PKK'nın tek taraflı eylemsizlik kararının son bulmasıyla çatışmaların arttığı da ifade edilmişti.

Konu ile ilgili konuşan Vali Tanılır, açık bir toplum olduklarını ve iddia edilen olayın gizli kalmasının mümkün olmayacağını belirtti. Tanılır, böyle olayları gizliyecek insanlardan olmadıklarını ifade ederek, "Bir sorun varsa vardır ve var deriz. Sorunların üzerini örten, bu ülkeye hizmet etmez. Sorunları teşhis etmek çözümünü kolaylaştırıyor. Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 21:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?