4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Van Gölü'nün kirlenmemesi için derelere ızgara takıldı

Van Belediye Başkanlığı, Van Gölü için büyük kirlilik tehlikesi taşıyan 3 dereye toplam 7 ızgara takarak, göle taşınan katı atıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

Van Gölü'ne akıntısı olan Akköprü, Kirman ve Kurubaş derelerini, katı maddelerden arındırmak için ızgaralar döşenirken, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Yenigün, gölü temiz tutmak için gereken her türlü girişimi yaptıkları, 3 büyük dereye de toplam 7 ızgara döşediklerini söyledi. Gelebilecek su miktarının fazlalığını düşünerek, 12 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde ızgara yaptıklarını ifade eden Yenigün, kaliteli malzeme kullanarak sağlamlığı da test ettiklerini kaydetti.

Ekiplerin sürekli yaptığı dere ve kanal temizliğinin de süreceğini sözlerine ekleyen Yenigün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Izgaralı yöntemin, kirliliği büyük ölçüde gidereceğine inanıyorum. Bu çirkin görünümü oluşturan bizlersek, tedbiri de bizler alacağız. Topyekun bir seferberlik gerekiyor. Bizler buna dikkat edersek, hiçbir şekilde olumsuzlukla karşılaşmayız. Göl sahilinde oluşan kötü görünüm, pis koku gibi manzaralara son vermek amacıyla Akköprü'ye 3, Kirman'a 2 ve Kurubaş deresine ise 2 ızgara döşedik. Döşenen ızgaraları sürekli kontrol etmek ve temizliğini yapmak için de 15 kişilik ekip görevlendirdik."

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 01:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?