3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Van Gölü'nün kuzey sahilleri buz tuttu

Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkisi altına alan şiddetli soğuklar, suyu tuzlu ve sodalı olan Van Gölü'nün kuzey sahillerinin donmasına neden oldu.

Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı Beldesi'ndeki Van Gölü sahilleri Sibirya soğukların etkisiyle büyük bir buz kütlesine dönüştü. Yer yer 50 santimetre kalınlığındaki buz külleri üzerine çıkan vatandaşlar ise korkusuz bir şekilde buzda kaymanın keyfini yaşıyorlar. Buz kaplı göl üzerinde gezen Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu yıllardır bu denli bir soğuk havaya ilk kez tanık olduklarını belirtti. Türkmenoğlu, kış balıkçılığı için göl suları içinde bulunan teknelerin de buz kütleleri arasında mahsur kaldığını söyledi.

Zafer Büyükaslan isimli vatandaş da, ilçede geceleri eksi 20 derecenin üzerine kadar çıkan hava sıcaklığının gölün donmasına neden olduğunu belirterek, "Gölün buz tutmasına yıllar önce büyüklerimiz şahit olmuştu. Bu kez de bizler şahit olduk. Şu an buz tabakasıyla kaplı göl suları üzerinde zıplıyor ve kaymanın keyfini yaşıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 17:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?