4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Van'a 'bebek dostu il' ödülü

Van Sağlık İl Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması ve özendirilmesine yönelik olarak 1991 yılında başlattığı 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları' programı kapsamında yaptıkları çalışmalardan dolayı 'Bebek Dostu İl' ödülünü aldıklarını belirtti.

Sağlık İl Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, 'Bebek Dostu İl' olmak için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ödülü yapılan davet üzerine Ankara'ya giderek Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın elinden aldığını ifade eden Kurtoğlu, sağlık çalışanları olarak sadece ödül almak için çalışmadıklarını ve çalışmalarını kurumsallaştırmak adına bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

Kurtoğlu, Van'ın 'Bebek Dostu İl' ödülünü alan 43. il olduğunu hatırlatarak, bütün kıt imkanlar ve personel yetersizliğine rağmen, kadın doğum ünitesi olan tüm hastanelerin 'Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu' unvanını aldığını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 23:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?