4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Van'da silaha hayır kampanyasına destek

Van'da esnaflık yapan Fadıl Barıştıran, 'Silaha Hayır Kampanyası'na destek vermek amacıyla yıllardır taşıdığı ruhsatlı silahını Van Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etti. Beşyol Mevkii'nde Dabbağoğlu Parkı girişinde bir basın açıklaması yapan Fadıl Barıştıran, son zamanlarda Türkiye ve Van'da gelişen olayların kendisini etkilediğini ve bunun için silahını teslim edeceği söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yerel basında çalışan bir gazetecinin düğün davetiyesinde 'Silaha Hayır' sloganını yazdırarak örnek bir girişimde bulunduğunu hatırlatan Barıştıran, artık insanların sokak ortasında, düğünlerde ve maçlarda ölmesini istemediğini belirtti. Bunun için 10 yıl önce almış olduğu taşıma ruhsatı bulunan silahını ülkede barışın ve dostluğun sağlanmasına katkı olması amacıyla bıraktığını belirten Barıştıran, "Benim ve ülkemin çocuklarının eğitimli ve doğayla iç içe yaşayacağı bir toplum dileğiyle silahımı bırakıyorum" dedi.

'Silaha ve Ölümlere Hayır', 'Silahsız Yaşamaya Evet' sloganıyla silahını bıraktığını ifade eden Barıştıran, daha sonra minibüse binerek Van İl Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. İl Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısında bulunan arama noktasına silahını bırakan Barıştıran, ruhsatını alarak Ruhsat İşlemleri Şube Müdürlüğü'ne geçip, yetkililere silah ruhsatını teslim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 15:25:42
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 16:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?