4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vanlılar da artık top sesiyle iftar açacak

Van'da ilk defa atılan topla vatandaşlar iftarlarını açtı. Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Ramazan ayı boyunca halkın top sesi ile iftarlarını açacaklarını söyledi. 

Van Belediye Başkanlığı tarafından Hacıbekir Caddesi üzerinde bulunan Makine İkmal Müdürlüğü'nde atılan topla vatandaşlar iftarlarını açtı. Top atışı öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Yenigün, tüm Van halkının Ramazan ayını tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını diledi.

Van'da hep ilklere imza attıklarına değinen Yenigün, "Bugün de bir ilke daha imza atıyoruz. Eskiden Ramazan aylarımız çok neşeli ve görkemli geçerdi. Eskiden top atılırdı, eğlenceler düzenlenirken, kültürel faaliyetler de sergilenirdi. Biz de Van'da terk edilmiş bu etkinlikleri tekrar yaşatmak istiyoruz. Bugün ilk iftarımızı acacağız. İlk iftarda da yine belediye garajımızdan hergün iftar saatinde top atılacak" dedi.

Yenigün ve beraberindekiler daha sonra buradan ayrılarak Ramazan ayı boyunda günde 2 bin 500 kişiye sıcak yemek verecekleri Meraşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki İftar Salonu'na geldi. Yenigün, burada yardıma muhtaç kişilerle iftarını açtıktan sonra, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 12:32:20
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?