4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yaka-Koop'tan triko kursu

Merkezi Van'da bulunan Sınırlı Sorumlu Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (Yaka-Koop) tarafından 28 bin YTL'lik projeyle genç ve yetişkin bayanlara yönelik dikiş nakış ve triko kursu açıldı.

Yaka-Koop tarafından 3 aylık alt yapı çalışmalarının ardından hazırladıkları kurs projesi, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) tarafından kabul edilerek Süphan Mahallesi Yün İplik karşısı Süphan Sokak'ta uygulamaya sokuldu.

Açılan ve bir yıl sürecek olan kursa 5 adet triko ve 5 adet dikiş makinesi ile 52 bayan katılıyor. Proje hakkında basın mensuplarını bilgi veren Yaka-Koop Yönetim Kurulu Üyesi Berin Eren, proje çalışmaları 3 ay gibi bir sürede gerçekleştiğini söyledi. Eren, proje çalışmalarına ilk önce 60 orta gelirli bayan üzerinde bir anket çalışması yaptıklarını ve bunlardan maddi durumları iyi olmayan 52 bayanı bu projeye dahil ettiklerini belirtti.

Eğitim üretim destekli olan projenin genç ve yetişkin kızlara yönelik olduğunu ifade eden Eren, "Kooperatif olarak hazırladığımız projeyi SRAP'a sunduk. Kısa bir süre içerisinde projemiz kabul edildi. Bizde Süphan Mahallesi'nde bir ev kiralayarak 1 yıl sürecek olan kursumuzu açtık. 28 bin YTL tutarında ve geri ödemesiz olan projemiz burada üretilen ürünlerin tümü çalışanlara kalıyor.

Burada çalışan bayanlar hem iş öğreniyorlar hem de ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Yıl sonunda eğer kendileri istediği takdirde sergi açabiliriz. Kursumuza Halk Eğitim Merkezi tarafından triko ve dikiş olmak üzere 2 kurs hocası görev yapıyor. Bu gibi projelerimiz bundan sonra da devam edecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 22:39:58
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 00:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?