4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yardım için seferber oldular

Van Belediyesi, Pakistan'da meydana gelen depremden dolayı yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasına destek veren bir belediye görevlisi üzerindeki pardösüyü çıkarıp bağışladı.

Pakistan'da yaşanan 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye'nin her yerinde yapılan yardım kampanyaları devam ediyor. Van Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün belediye hizmet binasının önünde yaptığı konuşmanın ardında başlatıldı.

Başkan Yenigün, Kurtuluş Savaşı'nda Türk halkına büyük destekler veren Pakistan halkının böyle bir günde yalnız bırakamamak için böyle bir kampanya başlattıklarını kaydetti. Başlatılan bu kampanyaya Van halkının destek vermesini beklediğini ifade eden Başkan Yenigün, "Pakistanlı kadınlar Kurtuluş Savaşı'nda ellerindeki bilezikleri satarak parasını bize gönderdiler. Ancak, bir süre önce Pakistan'da deprem oldu ve Pakistan halkı büyük kayıplar verdi. Şu anda bu insanlar acı içinde kıvranıyorlar. Pakistan halkı soğukta kalıyor. Bu insanların acılarını azda olsa dindirmek için bir yardım kampanyası başlattık. İnşallah tüm Van'a yayılır ve amacına ulaşır. Nakdi değil ayni yardımlar topluyoruz. Her türlü giyim, çadır, battaniye yardımı olabilir. Bunları Van halkının esirgemeyeceğine inanıyorum. Araçlarımız tüm mahalleri dolaşacak isteyen vatandaşlar yardımlarını yapacaklar. Topladığımız yardımları Pakistan Büyükelçiliği'ne teslim edilerek gerekli yerlere ulaştırılması sağlanacak. Kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başkan Yenigün'ün yaptığı konuşmanın ardından Belediye Başkanlığı Araştırma Planlama Kurulu Müdürü İzzet Hakkıtanır, üzerindeki pardösünü çıkararak başlatılan kampanyaya destek verdi. Daha sonra başlatılan kampanya dahilinde cadde ve sokakları dolaşarak yardımda bulunmak isteyen vatandaşların vereceği malzemeleri toplayacak araç ve ekipler hareket etti. Başlatılan kampanyanın birkaç gün devam edeceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 10:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İdris KARAEL IP: 81.215.61.xxx Tarih : 24.11.2005 02:03:18
Sayın Belediye Başkanımız Burhan YENİGÜN Bir İlke imza atarak Kurtuluş savaşında Türk milletinin yanında olan ve bu büyük kurtuluş mücadelesinde maddi,manevi desteklerini esirgemeyen Dost ve Kardeş ülke olan PAKİSTAN Halkının acı günlerinde onların yanında olduğumuzu göstermek adına başlatmış olduğu yardım kampanyasından Dolayı kendisini kutluyor saygılar sunuyorum. Van Demirciler,Tornacılar ,Tamirciler Odası Başkanı İdris KARAEL