4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yasadışı slogan atanlara tutuklama

Van'da, önceki gün Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Gençlik Kolları ile bazı sivil örgütlerinin ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasında, yasadışı slogan atan 12 kişiden 6'sı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önceki gün DEHAP Gençlik Kolları Başkanlığı ile Özgür Yurttaş Meclisi, Tahay-Der, Göç-Der ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi isimli sivil toplum örgütleri üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları mektubu, AK Parti Van İl Başkanlığı'na teslim ettikten sonra basın açıklaması yapmışlardı. Yaptıkları basın açıklaması esnasında yasadışı slogan attıkları belirlenen ve daha sonra yakalanarak gözaltına alınan 12 kişi, Van İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden yapılan sorgularının ardından dün sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Van Devlet Hastanesi'ne getirilerek yapılan sağlık kontrollerinin ardından Van Adliye Sarayı'na getirildi.


Sabah saat 10.00 sıralarında Adliye Sarayı'na getirilen şahıslar, önce Cumhuriyet Savcısı tarafında ifadeleri alındıktan sonra 2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet suçunda tutuklanmak talebiyle 4. No'lu Ağrı Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 12 saat süren sorgularının ardında Tevfik Say, Behsat Kaplan, Mirza Yacan, Osman Yürür, Eylem Açıkalın ve Hatice Topluişten tutuklanarak, Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, diğer 6 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 15:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?