4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

YYÜ'de Arpalı için tören

Tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nde intihar eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı için YYÜ Rektörlüğü önünde tören düzenlendi.

Üniversite öğretim üyeleri ile Arpalı'nın çalışma arkadaşlarının katıldığı törende konuşan YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Doğu, üniversiteye uzun yıllar hizmet veren değerli bir iş arkadaşlarını kaybettiklerini belirtti. Bu yüzden acı ve üzüntülerinin tarif edilemeyecek düzeyde olduğunu belirten Prof. Dr. Doğu, Arpalı'nın hayatını anlattı.

Nihat Arpalı'nın 1947'de Van'da doğduğunu ve 1965 yılında Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nde memuriyet hayatına atıldığını belirten Doğu, "Arpalı, 1969'da Diyarbakır Akşam Tekniker Okulu Makine Teknikeri Yüksek Okulu'nda mezun olmuş, 1972'de SSK İnşaat İşleri Müdürlüğü'nde çalıştıktan sonra 1985'te üniversitemizde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nda göreve başlamıştır. Yaklaşık 20 yıldır üniversitemizin gelişmesinde çeşitli hizmetlerde bulunan merhum Enver Arpalı'yı maalesef kaybettik. Büyük acı içindeyiz. Kendisi onurlu, gururlu ve dürüst bir arkadaşımızdı. Onu hep bu vasıflarıyla tanıyacağız. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Arpalı'nın fotoğraflarının dağıtıldığı ve oldukça duygulu geçen törene, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ağabeyi Ramazan Çelik'in yanı sıra Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın eşi Oya Aşkın da katıldı. Oldukça üzgün olan Aşkın, basın mensuplarının soruları cevapsız bıraktı. Tören, saygı duruşuyla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?