4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

YYÜ'den açıklama

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanmasının ardından konunun yargıya intikal ettiğini ve Aşkın'ın suçlu olup olmadığı sabit değilken, bazı basın-yayın organlarında Rektör Aşkın'a ve YÖK'e yönelik ağır suçlamalar yapıldığını öne sürdü.

Senato tarafından alınan kararda, Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın göreve geldiğinden beri üniversitenin gelişmesi için büyük çaba sarf etmiş bir bilim insanı olduğu ileri sürdü. Aşkın döneminde üniversitede eğitim-öğretim huzur ve sükunet içinde sürdürüldüğü, bilimsel etkinliklerin eskiye oranla büyük bir artış gösterdiği ileri sürülen açıklamada şöyle denildi:

"Ancak ne yazık ki kimi çevreler, rektörümüzün tutuklanmasını bahane ederek, üniversitemizi ve değerli bilim insanlarımızı rencide edici açıklamalar yapmakta, YYÜ'nün ve güzel şehrimiz Van'ın huzurunu bozmaya çalışmaktadır. Olayın gelişimi, kamuoyuna yansıtılış biçimi hoş değildir, usul olarak gayr-i naziktir ve yaralayıcıdır. Yargıdaki bir olayı çarpıtarak, üniversiteleri ve bilim insanlarını gözden düşürmeye çalışmak, Van'ın huzurunu bozmak, Türk ulusuna ve ülkemize zarar vermek demektir.

Biz YYÜ mensuplarının ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin güzel şehri Van'ın huzuru bozulmuştur. Bu nedenle tüm kamuoyundan, bu olaya tarafsızca, olgun biçimde ve sükunetle yaklaşmalarını, gerilimi artırmaktan kaçınmalarını rica ediyoruz. Atatürk'ün 'Van Gölü sahillerinin en güzel bir yerinde' kurulmasını istediği üniversitemiz, onun ilkeleri doğrultusunda eğitim ve öğretime devam edecektir.

Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Konu yargıda olduğu için bir yorum yapmak istemiyoruz. Dileğimiz, yargının bir an önce karar vermesi ve huzursuzluğun sona ermesidir. Hukukun üstünlüğüne ve rektörümüzün en kısa sürede görevinin başında olacağına güvenimiz tamdır."

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 22:51:34
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 22:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?