2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Müftüden uygulamalı 'tasarruf vaazı'

Van'ın Çaldıran İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, ilçede çekilen su sıkıntısını gidermek için bugünkü cuma namazı vaazında uygulamalı olarak tasarrufu anlattı.

İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, kış mevsiminde suyun donmaması için ve su kayıplarını asgariye indirilmesi için borularının iyi izole edilmesi ve dışarıda bulunan su musluklarının evlerin içine alınmak suretiyle su tasarrufunda bulunulması gerektiğini anlattı. Merkez Camii'ndeki bugünkü cuma vaazında, kürsüye elinde bir su borusu ve borunun üstünden geçirilen izole malzemesi ile çıkan İzmirli, su borularının kışın şiddetli soğuklarına karşı nasıl korunması gerektiğini gösterdi.

İzole ile boru patlamalarının önüne geçilebileceğini, israfın önleneceğini anlatan Çaldıran İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, boşa akan sulara da dikkat çekerek, "Bu sular mahallerde su birikintilerine yol açmakta, özellikle sokaklarda oynayan küçük çocukların sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. İslam dini israfı yasak etmekte, sağlığın korunmasını emretmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 16:40:17
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 16:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?