2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Yağmurda bataklık oluyor

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde, yağışlardan sonra çamur deryasına dönen yol, vatandaşları çileden çıkardı.

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan 260 nüfuslu ve 40 haneli Bezirhane Köyü yolu, adeta çamur deryasını andırıyor. Kar ve yağmur suyuyla birlikte çamura dönen topraklı yolda kalan araçlar, insan ve traktör gücüyle kurtarılıyor.

Şimdiye kadar birçok yere müracaatta bulunmalarına rağmen yollarının yapılmadığını ifade eden Bezirhane Köyü Muhtarı Mehmet Şefik Çakaner, yolda kalan araçları kurtarmak için telefonla köydeki vatandaşlardan yardım istediklerini belirtti.

Çakaner, ilkbahar ve sonbahar aylarında çamurdan, yazın ise tozdan geçilmeyen yolun yapılması için Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın iki il genel meclis üyesini görevlendirdiğini kaydederek meclis üyelerinin incelemelerinin ardından şimdiye kadar herhangi bir çalışmanın yapılmadığını söyledi. Çakaner, "Yetkililer söz veriyor, ama yıllardan beri yolumuzun durumu aynıdır. Taşımalı eğitim gören öğrencilerimiz de bu yoldan nasiplerini alıyorlar. Çamurda kalan öğrenci servisi bazen traktör gücü ile çekilemeyince, öğrencilerimiz yaya gidip geliyorlar. Yetkililerin bu sorunumuza bir an önce çare bulmalarını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay çamyaran IP: 85.108.90.xxx Tarih : 18.03.2006 01:15:13
3 yıldır van ili çaldıran ilçesine bağlı ilçeye 35 km uzaklıktaki bir iöo'nda görev yapıyorum bu mesafe kışın beyaz asfalttan dolayı yarım saatte diğer zamanlarda 1 saati çoğu zaman geçmekte bu tenha yolda her ne hikmetse! kamyonlar karınca gibi çalışıyo haliyle yol daha da kötüleşiyo acil durumlarda ne olacağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek biran evvel bu yolların yapılması tüm halkı emnun edecektir umarım karayolları yetkilileri bu gerçeği artık görürler