2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Van okul atağında

Çaldıran İlçesi'nde okul açılışı gerçekleştiren Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, son 3 yılda yapılan derslik sayısının Cumhuriyet tarihinde yapılanlardan daha fazla olduğunu belirtti.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır, bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Çaldıran İlçesi'ne gitti. Tanılır, ilk önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 milyon YTL'ye yaptırılan 12 derslikli Anıttepe İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Okul idaresi tarafından dışarı çıkarılan öğrencileri havanın soğuk olması sebebiyle içeri aldırtan Vali Tanılır, yaptığı konuşmada, il merkezinde ve Çaldıran İlçesi'nde yapılan eğitim yatırımlarını anlattı.

Tanılır, il genelinde 2005 yılında yapılan ve ihale edilenlerle birlikte toplam 554 derslik ve 106 lojmana ulaşıldığını belirterek, 2004'te "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" kapsamında geçen yıl yaptırılan 5 okul sayısının bu yıl 10'a yükseldiğini kaydetti. Eğitimin sadece fiziki yapıdan ibaret olmadığını, eğitimdeki niteliğin de arttırılması gerektiğini dile getiren Tanılır, eğitimdeki niteliğin arttırılmaması halinde fiziki yatırımların pek bir anlamının olmadığını belirtti. Eğitim öğretime başlayan okulun açılış kurdelesini kesen Tanılır, sınıfları gezerek öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

Daha sonra Çaldıran Müftülük Sitesi ve Kız Kur'an Kursu'nun açılışını yapan Tanılır, Hafsa Hatun Kız Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Açılışlar sonrasında Tanılır, ilçedeki bir kahvehanede halkla sohbet ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Kahvehanede bir vatandaşın sağlıkta yaşanan sorunları aktarması üzerine Tanılır, devletin köylerdeki sağlık evlerine ebe bulamadığını, bunun içinde Mobil Sağlık Hizmeti hayata geçirilerek, bu sorunun çözülmeye çalışılacağını söyledi.

Tanılır, Çaldıran'ın da diğer ilçeler gibi sağlık alanında büyük sıkıntı çektiğini belirterek, mecburi hizmet kapsamında Van'a ataması yapılan 120 doktordan 12'sinin ilçeye gelerek göreve başlayacağını kaydetti.

Kendisine sık sık iş için gelen insanlarla karşılaştığını aktaran Tanılır, iş kurmak için kredi verme taleplerinin ise insanlar tarafından kabul görmemesini anlayamadığını söyledi. Faizsiz iş kurma kredi taleplerinin kabul edilmemesi anlayışının kendilerini üzdüğünü belirten Tanılır şunları söyledi:

"Biz sadece başkasına bağımlı olarak yaşamayı düşündüğümüz müddetçe, biz bu fakirliği hiçbir şekilde alt edemeyiz. İnsanlar iş yapmak istemiyor. Risk yüklenmek istemiyor. Bizim iş kurma konusunda sıkıntımız yok. Örnekler de var. Van'da en az 40-50 kişiye iş kurma yardımı yapmışız. Köylerde de aynı şekilde iş kurma yardımları yapmışız. Çok güzel örnekler var. Ama vatandaşlarımızın bu konudaki cesaretsizliği işimizi zorlaştırıyor."

Vali Tanılır ile birlikte açılış ve sohbetlere Valisi Yardımcısı Osman Ahsen, İlçe Kaymakam Vekili Hüseyin Güney, İl Müftü Vekili Cüneyt Kulaz, İlçe Belediye Başkanı Ferman Yıldız da hazır bulundu. Tanılır, Çaldıran İlçesi'nde açılış ve gezilerinin ardından Muradiye'ye geçerek, burada yapımı devam eden okullarda incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 10:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?