1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Öğrencilerin atık korkusu

Van'ın Süphan Mahallesi'ndeki Süphan İlköğretim Okulu'nun bahçesi, kanalizasyon şebekesinden sızan lağım suları altında kaldı. Öğrencilerin bazıları pis sulardan geçerek okul binasına girerken, kimileri ise duvarlara tırmanarak korunmaya çalışıyor.

Edinilen bilgiye göre, Van-Edremit karayolundaki Süphan İlköğretim Okulu yanında bulunan boş arsaya yapılan dolgu nedeniyle lağım ve atık sularının gideri tıkanınca, lağım okulun bahçesine akmaya başladı. Okulun istinat duvarları ve bahçesinin bir kısmı sularla dolunca öğretmen ve öğrenciler okula gidip gelmede güçlük yaşıyor.

Bazı öğretmenler, dersi biten meslektaşlarını araçlarıyla su birikintisinden geçirmeye çalışıyor; ancak bu sefer de suda mahsur kalıyor. Öğretmenler, diğer arkadaşlarının araçlarına takılan halat yardımıyla sudan çıkartılıyor. Öğrencilerin bazıları duvarlara tırmanarak korunmaya çalışırken, bazıları ise suya aldırış etmeden okuluna gitmeye çalışıyor. Okulun giriş kısmı sular altına kalınca öğretmenler, öğrencileri arka bahçedeki duvar üzerlerinden atlatarak evlerine gönderiyor.

Mahalle sakinleri, çocuklarının çektiği sıkıntılarını yetkililere sitem ederek seslerini duyurmaya çalışıyor. Ramazan Köroğlu isimli vatandaş, kendisinin 4 çocuğunu okuttuğunu, 2 gündür okulun bahçesine dolan su yüzünden çocuklarını okula göndermediğini söyledi. Köroğlu, çocuklarının akşam eve geldiğinde bellerine kadar su içinde kaldıklarını ifade etti.

Köroğlu, okul yöneticileri Karayolları'na, Devlet Su İşleri (DSİ) ve belediyeye yaptıkları müracaatlardan bir netice alamadıklarını ifade ederek, "Okul idarecileri kendi imkanlarıyla bir şey yapmaya çalışıyor; ama olmuyor. Bu su okulun temeline akıyor. Böyle devam ederse 10 gün içinde yıkılacak. Bunun sorumlusu kimdir? Bin 700 öğrenci burada eğitim öğretim görüyor. Bu suya bir çare bulunmazsa çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Bir gün suya bir çocuk düşerse boğulacak. Yetkililer bir an önce bu soruna halletsin" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 14:41:24
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 14:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?