18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Performans semineri

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, GABB'ı oluşturan belediyelerin kentsel sorunların çözümü, bütçe açığı, nitelikli kadro, giderek güncelleşen hukuksal mevzuatlar ve teknolojik gelişmeler karşısında ciddi güçlükler ve zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Van'ın Edremit İlçesi'nde bulunan Merit Oteli'nde GABB tarafından düzenlenen 'Stratejik Planlama ve Performans Gösterme' konulu eğitim semineri başladı. Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek'in kısa açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen GABB Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Türkiye'nin doğu ile batı yakasını mukayese ettiklerinde, gelişmelerin hemen hemen her gün tersine gerçekleştiğini, mevcut dezavantajlı durumun artarak devam ettiğini dile getirdi.

Baydemir, etkin planlama, nitelikli insan kaynakları oluşturma ve bu ikisini anlamlı kılacak olan mali kaynağa erişim konusunda Türkiye'nin doğu yakasında bulunan GABB'ın, üye potansiyeli içerisine girebilecek olan bütün belediyelerin dezavantajlarını ortadan kaldırması konusunda kolları sıvadıklarını anlattı. Osman Baydemir, 1990 yılında kurulan birliklerinin bir yıllık zaman dilimi içerisinde ciddi bir aktivite artırımına girdiğini kaydetti. Öncelikle kurumsal kapasitesini güçlendiren birliğin, şu anda Türkiye'nin sayılı birliklerinin sahip oldukları kurumsal kapasiteye kavuştuğunu anlatan Baydemir, bu çalışmaları sürekli geliştirme ve sürdürülebilir kılma konusunda da gayretlerinin devam edeceğini belirtti.

GABB'a aktarılacak her bir kaynağın en çok dezavantajı olan belediyelerin daha etkin bir hizmete kavuşmasında önemli bir fırsat olarak ortaya çıkacağını belirten Baydemir konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Kısa bir zaman sonra GABB eli ile mali, insan kaynakları, stratejik planlama, teknik araç ve gereç açılarından en ücra belediyelerimize, en az imkana sahip belediyelerimize ve en büyük dezavantaj yaşayan belediyelerimize kapsamlı destek ve dayanışma projelerini de hayata geçirme gayretleri içerisinde olacağız. Uluslararası standartlarda ve ulusal düzeyde kamu mali yönetiminde saydamlığın ve hesap verilebilirliğin sağlanması açısından da yasal mevzuatlarda ciddi düzenlemelere gidilmektedir. Katılımcı, demokratik, şeffaf belediyeciliğin yaşama geçirilmesi açısından seminerimiz çok önem arz etmektedir. Stratejik planlarımızı oluşturuncaya kadar katılımcı, demokratik ve şeffaf çalışmalarımız devam edecektir."

Açılış konuşmalarının ardından Devlet Planlama Teşkilatı'ndan (DPT) eğitimci Fatih Yıldırım ile Maliye Bakanlığı'ndan eğitimci Ertan Erüz tarafından 'Stratejik Planlama' ve 'Performans Esaslı Bütçeleme' konuları hakkında katılımcılara bilgi verilmeye başlandı. İki gün devam edecek olan seminere, 23 çevre il, ilçe ve belde belediyelerinden 66 kişinin katıldığı belirtildi. Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün ise il dışında bulunması nedeniyle seminerin açılışına iştirak edemediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?