30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

Afyon Vekili'nden şantaj iddiası

Anavatan Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan Balandı’nın kendisine şantaj yapmakla suçlayıp hakkında savcılığa şikayette bulunduğu eski danışmanı Ali Yücel Akarcalı, "Ben şantaj yapmadım" dedi.

Reyhan Balandi ile 1999 yılında tanıştığını belirten Ali Yücel Akarcalı (45), Balandı’nın 2002’de AKP’den milletvekili seçilmesinden sonra da fahri danışmanlığını yaptığını söyledi. Bir süre önce iş nedeniyle anlaşmazlık yaşadığı Balandı ile yollarının ayrıldığını kaydeden Akarcalı, şantaj iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Balandı’nın danışmanı olduğu sırada Amasra’ya tatile gittiklerini ve kamuya açık plajda hatıra fotoğrafları çektirdiklerini kaydeden Akarcalı, "Bunlar herkesin elinde olabilecek fotoğraflar. Bana niçin şantaj suçlamasında bulunuyor. Tatilde hatıra olarak çekilen fotoğraflarla şantaj mı olur" dedi.

Balandı, milletvekili seçildiği AKP’den istifa ettikten sonra DYP’ye, oradan da Anavatan Partisi’ne geçmişti. İki çocuk annesi Balandı’nın danışmanı ile olan iş ilişkisinin geçen ocak ayında bittiği, Balandı’nın, daha önce de danışmanının kendisini "Ali Seydi Yanardağ" olarak tanıtarak kandırdığı ve kredi kartlarını izinsiz kullandığı iddiasıyla 3 ay önce savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 20:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?