30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

DYP 8. İl Olagan Kongresi yapıldı

Doğru Yol Partisi  Afyonkarahisar İl Teşkilatı'nın 8'inci Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede tek aday olan mevcut Başkan Adnan Demirel güven tazeledi. 

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongrede, ilk olarak Divan oluşturuldu. Ardından faaliyet raporu, yönetim kurulunun faaliyet raporu ile gelir gider hesap raporu okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Raporların ibrazından sonra, kongreye katılan misafirler delegelere tek tek tanıtıldı. Kongreye, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal ve çok sayıda DYP'li katıldı. Vatandaşın tek umudunun DYP olduğunu ileri süren Milletvekili Kandoğan, "Türkiye genelinde bir çivinin dahi çakıldığını göremiyoruz. Aksine AK Parti hükümeti, geçmiş iktidarların eserlerini birilerine peşkeş çekiyor. Geçmiş iktidarların eserlerini satarak, IMF'ye olan borcu ödemeye çalışıyorlar. Hükümet, yaptıklarının hesabını yakın bir zamanda verecek. Bunların nasıl Yüce Divan'lık olduğunu hep beraber göreceğiz. 7 ayda 70 ili gezdim. Her gittiğim yerde çiftçi kan ağlıyor. Bu sıkıntılı günleri yaşayan çiftçimiz onlara ağırlığını en kısa zamanda gösterecektir. 3 sene önce 400 YKr'ye satılan buğday, şimdi 250 YKr'ye satılamıyor. Seçim meydanlarında 'Pancar kotalarını düşüreceğiz' şeklinde vaatte bulunanlar, bugün kotaları daha da yükselterek, pancar üreticisini yok etmeyi hedeflemektedir. Bu çiftçi ve köylü yapılanlara karşı, yeniden kıratı iktidara taşıyacaktır. Çok sayıda esnafımız yaşadığı sıkıntılar nedeni ile kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Türkiye'de büyüme oranından bahsediliyor ama bu büyüme tabana yansımıyor" diye konuştu. 

Daha sonra konuşan DYP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal ise, Türk milletinin AK Parti'ye, anayasayı değiştirecek güçte oy verdiğini belirterek, "Hükümet bu verilen oyların değerini bilemedi ve halkın sorunlarına çözümler üretemedi. DYP olarak, ülkemizin topraklarını karış karış gezip halkımızın sorunlarını dinliyoruz. İktidara gelip, halkımızın sorunlarına çare üretmek bizim boynumuzun borcudur. Bugün gelir adaletsizliği, eğitim adaletsizliğinden başlayarak birçok adaletsizliğe dönüşmektedir. Bugün siftah yapamadan dükkanı kapatan esnaflarımızı, alın terinin karşılığını alamayan çiftçimizi ve köylümüzü görüyoruz. Yatırımların istihdam üretmediği bir ülkede, büyümeden söz edilemez. Dışa dönük bir şekilde bu ülkeyi ayakta tutabilme şansımız yok. O nedenle DYP'ye büyük görev düşmektedir. Kadrolarımız ve teşkilatlarımız bu görevi üstlenmeye hazır durumdadır. Düzenlediğimiz mitinglerde de bu kararlılığı görmekteyiz. Bu azim, bu kararlılık ve kadrolarımız Türkiye'nin alternatifidir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. Son olarak söz alan DYP Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Demirel, Afyonkarahisar teşkilatı olarak "İktidara yürüyüş" sloganı ile işe başladıklarını kaydetti. Demirel, "Halkımız bir de bunları deneyelim diye kerhen de olsa verdiği o kutsal oylarına bin pişman olmuştur. Bu iktidarın değil 3 yıl, 13 yılda olsa yapabileceği hiçbir şeyin olmadığını görmüştür. Doğru Yol iktidarını, çölde su, oruçta ekmek gibi beklemektedir. Ekonomi iyi diyorlar. Köylünün, çiftçinin, emeklinin durumu ortadadır" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından, seçimlere geçildi. 509 delegenin oy kullandığı seçimlerde tek aday olan DYP İl Başkanı Adnan Demirel, delegelerin çoğunluğunun oyu ile tekrar başkan seçildi. DYP Afyonkarahisar İl Teşkilatı'nın Adnan Demirel başkanlığındaki Yönetim Kurulu listesi ise, M. Erman Kaya, Orhan Başaran, Besim Telek, Bülent Helvacıoğlu, Yahya Genelioğlu, Şükrü Bilgin, Yusuf Tuncer, Adnan Telek, Halis Özpınar, Ömer Yeşilyurt, Nesrin Çelikbilek, Dilek Hoşgör, Ali Aydoğmuş, Hayati Baykal, Suat Alnıak, Nureddin Akşab, Celalettin Ayvalı, İsmail Alpı, Hüseyin Uzun, M. Emin Öztaş, Hakan Dilek, İsmail Özbay, Mehmet Ekmekçi, Raşit Marulcu, Metin Beypazar, Abdullah Yılanlı, Sırrı İzmirli ve Nurettin Aydın'dan oluştu.
.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2006 Pazartesi 19:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Av.Reşit GÜRPINAR IP: 85.96.48.xxx Tarih : 5.06.2006 18:47:51
Hayırlı olsun.Belediye Başkan adayı Çetin Alpıya'da başarılar..