2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP'de Ercan, 119 oyla il başkanı seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Teşkilatı'nın Olağan Genel Kongresi'nde Nevzat Ercan, 119 oyla il başkanı seçilirken Sadettin Koşar, 67 oyda kaldı. CHP'nin Olağan Genel Kongresi Afyon Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün divan başkanlığını yaptığı kongreye, CHP'li Milletvekilleri Enis Tütüncü, Feridun Baloğlu, Nail Kamacı ve Halil Ünlütepe katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İhsan Aydoğmuş, faaliyet raporunu okudu. Muzaffer Taşdelen'in hesap özetini okumasının ardından, kongreye katılan milletvekilleri de birer konuşma yaptı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, kongrelerde Afyonkarahisar'ın ve Türkiye'nin sorunlarının görüşülmesi gerektiğini ifade etti. Ünlütepe, "Pek çok sağlık ocağında ve hastanelerde hekim yok. 6.5 milyon esnaf Bağ-Kur primini yatıramadığı için sağlık hizmetinden yararlanamıyor. Ülkenin sorunlarını tartışmazsanız sizi hiç kimse bir şey yapmaz. CHP'li olarak kendi sorunlarımızı unutup ülkenin sorunlarını tartışmalıyız" dedi.

Ardından söz alan il başkan adayı Saadettin Koşar, Türkiye ve CHP'nin tehdit altında olduğunu ileri sürerek, "Partimizin yeniden yapılanmaya ihtiyacı vardır. Partimizin halkla ve demokratik kitlelerle ilişki zayıflığı mevcuttur. Aynı örgütün arasında bir kopukluk yaşanıyor. Bizler düşünebilen ve birlikte hareket edebilen bir örgütüz. Sosyal demokratların en önemli özelliği de budur" diye konuştu.

CHP İl Başkanlığı'na aday Nevzat Ercan ise delegelere seslenerek, "Bu göreve bir günde aday olmadım. Sizler de uygun gördüğünüzde görevimi en iyi şekilde sürdüreceğim. Bu göreve geldiğimde ilk olarak parti içindeki kırgınlıkları gidereceğim" dedi. Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kongrede, 190 delegeden 186'sı oy kullandı. İki listenin yarıştığı kongrede, Nevzat Ercan 119 oy ile il başkanlığına seçilirken, Sadettin Koşar ise 67 oyda kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 15:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?