2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Sarıgül'den Kocatepe'de gövde gösterisi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, örf, adet, töre, gelenek, ecdat ve şehitlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Hiç kimse Atatürk ve arkadaşlarının 83 yıl önce Afyonkarahisar'daki Kocatepe'den başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı asla unutmasın" dedi.

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 83. yıldönümü nedeniyle, yaklaşık 5 bin kişi ile birlikte Afyonkarahisar'a gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, adeta gövde gösterisi yaptı. 100'ü aşkın araç konvoyu ile birlikte ilk olarak Afyonkarahisar şehir girişinde bulunan Özdilek Alışveriş Merkezi bahçesinde duran Sarıgül, burada otobüsün üzerine çıkarak kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Sarıgül ve beraberindeki binlerce kişi, daha sonra Atatürk'ün Büyük Taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe'ye hareket etti. Burada "Başbakan Sarıgül" ve "Halkçı Sarıgül" sloganları ile karşılanan Başkan Sarıgül, kendisine gösterilen yoğun ilgiden memnun kaldı. Bu arada Kocatepe'deki kutlamalara katılan herkese, Atatürk'ün Büyük Taarruz'u başlattığı zaman kafasında bulunan 'kalpak'tan dağıtıldı. Sarıgül'ü görmek ve elini sıkmak isteyen binlerce kişi ise zaman zaman arbede yaşanmasına sebep oldu. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kurtuluş Savaşı'nın konu edildiği sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından bir konuşma yapan Sarıgül, Ulu Önder Atatürk ve arkadaşlarını anmaya ve onlara dua etmek için Afyonkarahisar'daki Kocatepe'ye geldiklerini söyledi.

Kocatepe'den halka seslenen Başkan Sarıgül, "Hiç kimse Atatürk ve arkadaşlarının 83 yıl önce bu tepeden başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı asla unutmasın. Bizler ulusumuzla birlikte bayrak ve toprağımızdan ayrılmadan inançlarımıza saygı duyarak yolumuza devam edeceğiz. Bir insan örf, adet, töre, gelenek, ecdatları ve şehitlerine sahip çıkmazsa olmaz. Atatürk ve silah arkadaşlarının o tarihte gerçekleştirdiği savaşı, Atatürk kültürünü yok etmeye çalışanlar bilsinler ki; ulusumuz asla Atatürk'ün bıraktığı devrimlerden geri adım atmayacaktır. Biz yaşadığımız sürece Türk milleti de sonsuza dek yaşayacaktır. Türk ve Atatürk milliyetçiliği ile gurur duyuyoruz. Bugün burada bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu tarihi anı, her yıl geleneksel olarak kutlayacağız. Her yıl 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece Kocatepe olacağız ve Atatürk ve silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğileceğiz. Bana göre ulusumuzun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük bayramı bu gündür, bu gecedir. Çünkü bu gecede, işgal kuvvetlerine karşı Atatürk ve arkadaşlarının zor şartlarda neler çektiklerini gördünüz" diye konuştu.

"HER YIL KOCATEPE'DEYİZ"

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 83 yıl sonra ilk defa saat 03.00 de Kocatepe'de olduklarını belirterek, "Atatürk önderliğindeki binlerce Mehmetçik, Kocatepe'de mücadele vermeseydi bu ülkenin topraklarında yaşayamazdık. Atatürk'e söz veriyoruz. Atam sen rahat uyu. Bıraktığın cumhuriyet ve demokrasiyi ilelebet koruyacağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin önüne taşıyacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 83 yıl sonra buradayız. Bundan sonra her yıl aynı saatte tüm yurttaşlarımızla birlikte burada olacağız. Bu kurtuluş günümüzü bize unutturmak isteyen şer güçlere karşı ulusal birliğimizden asla taviz vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve sanatçı Bülent Ersoy arasında yaşanan tartışmalarla ilgili sorusuna ise Sarıgül, şöyle yanıt verdi; "Asla kişisel konulara girmeyi arzu etmiyorum. Genel Başkanımız Deniz Baykal ile Bülent Ersoy'un tartışmalarını gündemin tamamen dışında buluyorum. Ben rakiplerimle siyasi alanda mücadele etmeyi tercih ederim. Arkadan güreşmeyi ve çamur atmayı sevmem. Rakibimin de delikanlı ve mert olmasını arzu ederim. Atatürk'ün bize bıraktığı CHP'yi sonuna kadar iktidar yapmak için kapı kapı ev ev dolaşacağım. Benim iki görevim var. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını, ikincisi ise CHP'nin bayrağını burca dikmek"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, program sonunda yine vatandaşların sevgi gösterisi arasında otobüse binerek Kocatepe'den ayrıldı. Başkan Sarıgül'ün Afyonkarahisar'daki programına eşi Aylin Sarıgül de eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 11:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?