3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

'SSK'nın devri hukuk anlayışına ters'

Türk İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Sosyal Sigortalar Kurumu sağlık tesislerinin bedeli karşılığında Sağlık Bakanlığına devredilmesine ilişkin hazırlanan yasa tasarısı hakkında bir açıklama yaptı.
SSK Hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi, anayasanın çerçevelediği hukuk anlayışına ters düştüğünü  ifade eden Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Afyon Şube Başkanı Muharrem Uslu;" Mülkiyet hakkı işçi ve işverenlere ait olan Kurum Tesislerinin, SSK' nın kuruluş kanununa  aykırı olarak hükümetin yetkisini aşan bir tasarrufla  devrini kabul etmek mümkün değildir.Üçlü yapı dışlanarak, kurumun asli sahipleri sosyal taraflar sürecin dışında tutularak toplumun tüm kesimlerinin tepkisini alan sosyal güvenlik reform paketinin içinden yalnızca sigorta hastanelerinin devri ele alınarak asıl yapılmak istenenin taraftardan gizleniyor. IMF ile yapılacak yeni stand-by anlaşmasının ön koşulu olarak dayatılan bu işlemin haksız ve hukuksuz olduğunu kamuoyuna açıklamaktadır.
Bu devrin ardından SSK Hastanelerinin verimli, karlı işletilip işletilmediği tartışması başlatılıp özelleştirilmeleri gündeme gelecektir. Hastanelerin önce devri ardından da özelleştirilmesi de çalışanların ve emeklilerin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını tahrip edecektir." dedi.   
DENGE GAZETESİ
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 20:11:43
Güncelleme :23 Ekim 2004 Cumartesi 20:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?