3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Vatan toprağı kutsaldır, satılamaz

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, ülke topraklarının yabancılara satışına tepki göstermek amacıyla başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere pek çok ildeki bilbordlara, “ATALARIMIZIN UĞRUNA ŞEHİT OLDUĞU TOPRAK VATANDIR, YABANCILARA SATILAMAZ” afişleri astırdı. Kampanya ile ilgili olarak tüm Türkiye’yi gezen Sağlık-İş Sendikası Başkanı Mustafa Başoğlu Cumartesi günü ilimize uğradı.

Afişlerle ilgili olarak TANSAŞ yanındaki bilbordların önünde bir basın açıklaması yapan Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu,”Toprak sadece mülk edinme değil, egemenliğe ortak olmak demektir. Yabancılara toprak satışı derhal durdurulmalı, ilgili kanun değiştirilmelidir” dedi.
Başoğlu konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Son zamanlarda ülkemiz topraklarının hızlı bir şekilde yabancılar tarafından satın alındığı bilinen gerçektir. Bu konuda bilgi almak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız yazılı başvuru üzerine gönderilen bilgide, ilgili yasanın çıktığı 19 Temmuz 2003 tarihinden 24 Ağustos 2004 tarihine kadar 44 trilyon 572 Milyar 697 milyon lira karşılığında ülke toprağı satıldığı anlaşılmıştır. Bilgide, toprak satışının 70 ilimizde 68 ülkeye mensup kişilere yapıldığı görülmektedir.

Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada son 1 yılda yabancılara toprak satışından 1 Milyar Dolar gelir elde edildiğini, satılan toprakların Türkiye’de kaldığını ve kimsenin sırtına sararak götürmediğini açıklamıştır.

İster işgal yoluyla, ister savaşarak, ister para ile satın alınarak olsun topraklar daima yerinde kalır, kimse onları sırtına sarıp götürmez. Ancak toprak kimin elinde ise sahibi o olur”
Başoğlu, yabancılar toprak edinmesi ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin 1986 yılında verdiği kararın uygulanmasını istedi.
Bektaş Demirel
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 17:33:00
Güncelleme :5 Kasım 2004 Cuma 12:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?