29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

914 çocuk okullu oldu

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNİCEF tarafından kız çocuklarının okumasını sağlamak amacıyla başlatılan "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde, Aydın il genelinde okul çağında gelip de okula gitmeyen 914 çocuğun, bulundukları bölgedeki okullara kaydının yapıldığı bildirildi.

Projenin daha sağlıklı yürümesi ve karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi amacıyla UNİCEF görevlileri ile projeye gönüllü destek veren sivil toplum örgütü temsilcileri, Aydın Milli Eğitim Müdürü Murat Taner'i makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. En büyük sıkıntılarının Doğu ve Güneydoğudan Aydın'a göç gelen ailelerin çocuklarını okula göndermemesi olduğunu belirten Aydın Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, tüm velilerin kız erkek ayrımı yapmaksızın çocuklarını okula göndermelerini istedi. Kampanyanın amacının eğitim sistemi dışında kalan, okulu terk eden ya da devamsızlık yapan 6-14 yaş grubundaki ilköğretim çağındaki tüm çocukların ve özellikle dezavantajlı durumda bulunan kız çocuklarının tamamının okullaşmasını sağlamak olduğunu belirten Taner, geleceğin annelerinin mutlaka eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Katkılarından dolayı UNİCEF, Aydın Valiliği ve kampanyanın yürütülmesine destek veren gönüllü kuruluşların temsilcilerine teşekkür eden Taner, "2004-2005 eğitim öğretim yılında başlatılan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çalışmaları il genelinde yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kampanyanın başlangıcından itibaren, okula hiç kaydolmamış merkez ilçede 494, ilçelerde 625 olmak üzere toplam bin 119 öğrenci tespit edildi. Bu öğrencilerin 329'u okula kazandırıldı. Şu anda 117 öğrencimiz telafi eğitimine devam ediyor. Bunun yanında il genelinde okula kaydı yaptırılmış ancak devam etmeyen bin 132 öğrenci tespit ettik. Bu öğrencilerden 228 kız, 190 erkek olmak üzere toplam 418'i tekrar okullarına devam etmeye başladı. Tüm velilerin okul çağındaki çocuklarını okula göndermelerini istiyoruz" dedi.
Kampanyanın yürütülmesinde karşılaşılan sorunlar ve örnek uygulamalar konusunda bilgiler alan UNİCEF yetkilileri, örnek uygulamaların diğer illerde de uygulanacağını, sorunlara ise ortak bir çözüm yolu aranacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 17:59:08
Güncelleme :11 Nisan 2006 Salı 18:07:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?