29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Eğitime destek kampanyası

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bilgisayar kampanyası kapsamında Aydın'da bütün işyerlerini gezerek işadamlarından eğitime destek isteyen Vali Mustafa Malay, bugüne kadar bin 132 bilgisayar bağışlandığını açıkladı.

Aydın genelinde 2 bin bilgisayara ihtiyaç duyulurken, 188 bilgisayar da küçük köy okullarına verilecek. Kampanya kapsamında, işadamları, belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluşları ile hayırsever vatandaşları harekete geçiren Vali Malay, şehir merkezindeki okullarla köy okullarını kardeş okul yaprak bilgisayar kazandırmayı planlıyor.

Bugün Vali Mustafa Malay'ı makamında ziyaret eden Denizlili işadamı Oral Akçay, beraberinde getirdiği bilgisayarları Vali Malay'a teslim etti. Bilgisayarların Aydın'ın en uzak köyündeki okula verilmesini isteyen Akçay, "Eğitim olmadan zenginliklerin daim olması düşünülemez. Büyüklerimizin dediği gibi 'Cahil dostum olacağına, akıllı düşmanım olsun' felsefesiyle herkesin eğitime gerekli desteği vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kampanya kapsamında ziyaret ettiği hiçbir kapıdan elinin boş döndürülmemesinden mutlu olduğunu ifade eden Vali Malay ise, "İyi bir eğitim için de artık bilgisayar şart. Asayiş olaylarını polis gücüyle değil, eğitimle önleyebiliriz. Bu güne kadar ziyaret etmiş olduğumuz işyerlerinden, sivil toplum örgütlerinden ve odalardan bin 232 adet bilgisayar temin ettik. İnşallah Aydın'da bilgisayarsız hiçbir okul kalmayacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 18:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?