29
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Aydın'da otistik çocuklar için eğitim merkezi

Aydın'ın ilk Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi bugün törenle hizmete açıldı. Aydın Belediyesi'nin girişimleriyle oluşturulan OÇEM bünyesinde 9 otostik çocuğa eğitim verilecek.

OÇEM'in açılışına Vali Yardımcısı Kenan Örten, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Aydın Belediyesi'nin katkıları ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bünyesinde oluşturulan eğitim merkezinde, 9 engelli öğrencinin gerekli eğitimi alması sağlanacak. Açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Şevket Efe, Türkiye'de her yıl ortalama bin 350 otistik çocuğun dünyaya geldiğini söyledi. Şu anda ülkedeki engelli sayısının 90 bine ulaştığını belirten Efe, "İl merkezinde yapılan araştırmalara göre Aydın'da 34 tane otistik çocuk bulunuyor. Okulumuz bünyesinde kurulan merkezde 3'er kişilik 3 sınıf, mutfak ve oyun salonu mevcuttur. Burada 9 öğrenciye eğitim vermeye çalışacağız ama geriye kalan öğrenciler için de bir an önce gerekli zemini hazırlamalıyız" dedi.

Kendisinin çocuklara çok önem verdiği ifade eden İlhami Ortekin ise tüm ihtiyaç sahibi çocukların eğitim ihtiyacını karşılayabilmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Aydın'daki tüm engelli öğrencilerin bir arada eğitim görebileceği kompleksin 2007 planları içerisinde olduğunu dile getiren Ortekin, "İnsanların en ideal dönemi çocukluktur. En güzel tespitleri hiçbir art niyet olmadan çocuklar yapar. En doğru bilgiyi onlardan öğrenebilirsiniz. Ben zaman zaman kentin ihtiyaçlarını belirleyebilmek için çocuklarla oturur konuşurum. Burada yaptığımız merkezin ihtiyacını da yaptığım bir mahalle toplantısında öğrenmiştim" diye konuştu. Ortekin, belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, sürdürdüğü konuşmasında eğitim sezonunun tamamlanmasının ardından il merkezindeki 19 okulun tüm bakım ve tadilat işlerinin belediye tarafından tamamlanacağını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 17:27:33
Güncelleme :22 Nisan 2006 Cumartesi 17:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?