30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitime anlamlı destek

Aydın'da hayırsever iki kardeş tarafından "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde 7 Eylül Anadolu Lisesi'nin yerine yeni bir bina yaptırılacağı belirtildi.

Aydın İl Genel Meclisi Encümen Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine, Vali Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar, Semiha Öyüş, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, Bayındırlık İskan Müdürü Serdar Dedeoğlu, AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem ve okulu yaptıracak Hasan ve İbrahim Uşaklı kardeşler katıldı. Törende konuşan Vali Malay, her ülkenin kendine göre sorunları bulunduğunu belirterek, ülke sorunlarının ancak eğitim seviyesinin yükselmesiyle çözülebileceğini söyledi. Aydın'da okul yaptırmak için kendilerine başvuran Hasan ve İbrahim Uşaklı kardeşlere teşekkür eden Vali Malay, "Türkiye olarak sorunlarımızı çözmemiz için öncelikle eğitim sorunumuzu çözmemiz gerekmektedir. Ne kadar çok yeraltı zenginliğimiz, turizm gelirimiz ve ihraç ürünümüz olursa olsun eğitimli elemanlarımız olmadığı müddetçe kalkınmamız söz konusu olamaz. Bütün işadamlarımızı eğitime destek vermeye davet ediyorum. Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımız bütçesi doğrultusunda eğitimin bir ucundan tutsun. Bunu başarabilirsek sorunlarımızın tamamı çorap söküğü gibi çözülecektir. Eğitim sorunumuzun çözülmesi halinde sanayimiz, tarımımız, turizmimiz ve yeraltı zenginliklerimizde gelişecektir" dedi.
Konuşmaların ardından 7 Eylül Anadolu Lisesi binası protokolü için imzalar atıldı. Lisenin adının okul tamamlandıktan sonra Emel-Mustafa Uşaklı ismini alacağı bildirildi.

Aydın'da 82. Yıl Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve 7 Eylül Anadolu Lisesi aynı alan içerisinde eğitimlerini sürdürüyor. İmzalanan protokol sayesinde 7 Eylül Anadolu Lisesi, Girne Mahallesi'nde bulunan Aydın Fen Lisesi'nin yanındaki boş araziye yapılacak binaya taşınacak.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 18:53:38
Güncelleme :18 Nisan 2006 Salı 19:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?