30
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Eğitimciler iftarda buluştu

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Aydın Şubesi, il merkezi ve ilçelerdeki üyeleriyle iftarda buluştu. Aydın Menderes Park'ta düzenlene iftara, sendika üyeleri, AK Parti Aydın İl Yönetimi ve İl Başkanı Mehmet Erdem ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar sonrası üyelere seslenen Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya, her geçen gün büyüyen sendikalarının etkili ve yetkili sendika olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Eğitimin kalitesinin artması için mücadele verdiklerini beyan eden Şirinkaya, "Biz Eğitim-Bir-Sen olarak eğitimde kalitenin artması için çalışıyoruz. Bir zamanlar insanlar özgürce istediği sendikaya üye olamıyorlardı. Artık şimdi özgürce üye olabiliyorlar. Bu özgürlük de bizi büyütüyor. AK Parti Hükümeti'nden isteğimiz, YÖK, meslek liseleri, başörtüsü ve katsayı problemini çözmesidir" dedi.

AK Parti'nin hedefinde eğitim, ekonomi, sağlık ve tüm alanlarda kaliteyi yakalamak olduğunu belirten İl Başkanı Mehmet Erdem, çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak için de bunun gerekli olduğunu söyledi.

Erdem, "Amacımız, halkımızı ve milletimizi iyi okuyarak, yorumlayarak ve bununla hedefe ulaşmak. Türkiye'yi olması gereken yere taşımak. Her alanda olduğu gibi hukukta da kaliteyi yakalamalıyız. Hukukla problemimiz var mı, her hak sahibi hakkını alabiliyor mu? Hak alma da problem var mı? Var. O zaman demek ki biz bu noktalarda da kaliteyi yakalamalıyız. Bizim hedefimiz ve milletimizin hedefi de bu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Eğitim-Bir-Sen Aydın Şubesi, geçen yıl emekli olan öğretmenlere plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 14:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?