19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

ADÜ'de mühür krizi aşıldı

Aydın Belediyesi'nin, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Yerleşkesi içinde yer alan bazı inşaatları mühürlemesi ile başlayan tartışma belediyenin inşaat ruhsatı vermesiyle son buldu. Küçük bir mesele yüzünden toplumun moralini bozduklarını söyleyen Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve ADÜ Rektörü Mustafa Gürel, vatandaşlardan yaşanan gerilim nedeniyle özür dilediklerini ve her zaman da özür dilemeye hazır olduklarını açıkladılar. 

ADÜ rektörlüğü üniversitenin il merkezinde bulunan merkez yerleşkesi içerisindeki binaların inşaat ruhsatlarını düzenlenen tören ile belediye yetkililerinden teslim aldı. Yapılan tören sırasında ayrıca Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi'nin de inşaat ruhsatı okul idarecilerine verildi. Aydın Belediyesi encümen salonunda gerçekleşen törene Başkan İlhami Ortekin, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel, Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Rafet Mert ile söz konusu kurumlardan gelen yetkililer katıldı. 

Törende konuşan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, iki kurum arasında yaşanan bir yanlış anlamadan dolayı olayların büyüdüğünü söyledi. Her iki kurumda da her gün çok sayıda yazışma olduğunu hatırlatan Ortekin, yoğun tempoda bazı evrakların kendisi ve rektör tarafından görülmemiş olabileceğini söyledi. Türk toplumunun kargaşa oluşturma psikolojisi içerisinde olduğunu ve böyle durumlardan kolay etkilenebildiğini iddia eden Ortekin, "Bu nedenlerden ötürü istenmeyen olaylar yaşandı. Biz olaylardan bir yıl önce yazdığımız bir yazı ile rektörlükten gelip ruhsat için müracaat etmelerini istemiştik. Gözden kaçmış olabilir. Bir yıl sonra yeniden bir yazı ile durumu bildirdik. Belki daha önce yazmış olsaydık olaylar bu seviyelere gelmeyecekti" dedi. 

Söz konusu yazışmanın ardından, inşaat ruhsatının verilmesi için gerekli ruhsat, mülkiyet ve ek bilgilerin belediyeye ulaştığını duyuran İlhami Ortekin, ruhsat işlemlerinin kısa sürede tamamlandığını bildirdi. Yasal süre içerisinde ADÜ'ye inşaat ruhsatını verdiklerini dile getiren Ortekin, hemen başvurmaları halinde ADÜ yetkililerine iskan ruhsatını da verebilecekleri bilgisini verdi. 

Aydın Belediyesi'nin kenti güzelleştirmek adına güzel işler yaptığını söyleyen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gürel ise 4 yıllık görev süresi içerisinde kendisinin de üniversiteyi geliştirmek adına bir şeyler yapma çabasında bulunduğunu kaydetti. Yaşanan yanlış anlamadan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarının altını çizen Gürel, "İşlemlerin tamamlanmasının ardından bugün ruhsatımızı teslim alıyoruz. Bu işlemin ardından merkez yerleşke içerisindeki binaların bir an önce tamamlanması için çalışmalar yapacağız. Sayın Başkan yıllardır çözülememiş bir soruna el atarak, kentin çöp sorununa el attı. Kentin çöp sorununu tamamen ortadan kaldıran Katı Atık Deponi Alanı Projesi nedeni ile şahsım, ADÜ ve Aydınlılar adına kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mert, 1996 yılında temeli atılan okul binasının geçtiğimiz aylarda tamamlandığını bilgisini verdi. Halen okulda eğitim öğretimin devam ettiğini açıklayan Mert, söz konusu ruhsatı almış olmanın kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından inşaat ruhsatını Başkan Ortekin'in elinden alan rektör Prof. Dr. Gürel, iki kurum arasında yaşanan tartışmaların toplumu olumsuz yönde etkilemesinden dolayı oluşan rahatsızlık için özür dilediklerini ifade etti. Bu konuda her zaman özür dilemeye hazır olduklarını açıklayan Ortekin ve Prof. Dr. Gürel, gazetecilere samimi pozlar vererek sorunların bittiği mesajını verdi. 

ADÜ, Aydın Belediyesini, kampus alanında kalan çöp depolama alanına uyarılara rağmen çöp dökmeye devam etmesi nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığı'na şikayet etmiş, belediye de üniversitenin merkez yerleşkesi içerisinde bulunan 10 binasını mühürlemişti. Ruhsatları eksik olan ancak eğitim-öğretim yapıldığı için bazı binalar ise mühürlenmemişti. Aydın Belediyesi, inşaatların bir bölümünün yapı ruhsatının süresinin dolduğunu, yapı kullanım izin belgesi olmadığını ve üçüncü derece SİT alanına bina yapılmasını mühürleme işlemlerine gerekçe olarak göstermişti.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 18:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?